Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En halv miljon kronor för att rusta ishallen

Beslut har tagits om renovering av mögliga omklädningsrum vid Avestavallen och byte av ventilation vid ishockeyrinken i Avestahallen.

Annons
Avestahallen. Det är här renoveringsarbeten är i gång dels med ventilation och dels i omklädnings-rummen. Men byte av den gamla belysningen i ishallen låter vänta på sig.

De sistnämnda åtgärderna är redan på gång. Bytet av ventilationen kompletteras för närvarande med att installera avfuktare. Detta görs för en kostnad av 250 000 kronor.

Det är billigt jämfört med de ursprungliga planerna. De gick ut på att byta ut taket till Avestahallen där isrinken är inhyst, uppger Susanne Berger, S, vice kommunalråd.

Det visade en konsult som gick igenom problemen i taket till ishallen. Själva taket var inte boven, utan kondensbildningen under det. Detta hör samman med ismakeri i hallen, i synnerhet så här års då det fortfarande är varmt ute.

Dessutom ska omklädningsrum renoveras för 250 000 kronor. Behov av en sådan renovering har funnits ett längre tag i och med fukt- och mögelproblem. Det beror i sin tur beror på fuskbygge.

De här två ärendena, som alltså kom från fritidschefen, fick ja vid mötet i kommunstyrelsens arbetsutskott på måndagen. Slutgiltigt beslut tas i kommunstyrelsen nästa vecka.

Arbetsutskottet strök dock en investeringsansökan om att byta belysningen i ishallen för 500 000 kronor. Detta trots att belysningen är ålderstigen och inte fyller de krav som Svenska ishockeyförbundet ställer.

Energiförbrukningen är hög hos befintlig belysning vilket innebär höga driftkostnader för kommunen, heter det i investeringsansökan ansökan. En bilaga från ishockeyförbundet förtydligar den nya teknik som krävs för att få en fullgod belysning. Men det hjälpte inte för pengatilldelning denna gång.

Den i måndags beslutade investeringen på 500 000 kronor tas från de fem miljoner som anslagits för Drömparken och som inte har utnyttjats fullt ut.

Mer läsning

Annons