Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever rasar mot beslut om utvisning

Herve Gauthier Bingis är en mycket omtyckt elev och skolkamrat.
– Han skänker en så himla stark och positiv energi, säger Sandra Paläng Yngvesson. Hon är en av många som nu är förtvivlade över att kompisen ska utvisas till sitt hemland Kongo på fredag.

Annons
I fredags träffades bland andra Michaela Wolff, Sandra Paläng Yngvesson och Felicia Ridderstam för att planera dagens demonstration.

Det var förra fredagen som Herve Gauthier Bingis blev kallad till polisstationen där man förklarade för honom att en flygbiljett till Kongo redan var bokad. Enkel resa. På fredag sker utvisningen av den unge killen, vars skolkamrater nu kämpar febrilt och desperat för att han ska få stanna i Sverige.

Herve Gauthier Bingis har bott i Sverige i tre år. När han först kom till Avesta flyttade han in i en lägenhet i Krylbo tillsammans med sin storasyster. När hon hotades att bli utvisad blev Herve Gauthier Bingis själv i lägenheten, utan familj. Hans föräldrar är döda och i hemlandet har han inga släktingar kvar.

– Jag blir så förbannad! Det finns så många som missköter sig. Men Herves är verkligen en skötsam kille. Han vill vara i skolan och han vill göra något med sitt liv.

Läs mer i måndagens AT.

Mer läsning

Annons