Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldig avslutning på känslosam utställning

Årets kulturnatt blev återigen en succé. En blandning av konst, musik och eld verkar vara ett lyckat recept.

Annons
Årets halmskulptur var både abstrakt och konkret. Där besökarna kunde tyda flera saker i symboliken. Det blev en häftig upplevelse när konstnärerna lyckades tajma allt perfekt, som i inledningen när en kedja sakta brann upp och mitt i en ”explosion” rullade tre brinnande halmbollar ner från det mäktiga tornet, som mätte 6,5 meter. ”Eldshowen blir bättre och bättre för varje år” säger Pontus Ersbacken, en av de deltagande konstnärerna nöjt.

Det var idel glada röster bland besökarna i Verket på lördagskvällen. Och det var inte konstigt. Kvällen inleddes med musik från elever från Sjövik Folkhögskola, för att värvas med industriell musik i Martinhallen och avslutas med en av Avestas mest bokade just nu, Vilma and the Blue Notes.

Två av besökarna Annki Lyman och Britt-Marie Frisk passade på att se årets utställning innan Verket stängde för säsongen och de var nöjda.

– Kulturnatten är ett bra initiativ, säger Britt-Marie.

– Vi har tittat på utställningen och konserten i Martinhallen (Agent Side Grinder reds. anm). Sångaren rörde sig helt otroligt, säger Annki Lyman.

Familjen Ihre från Stockholm spenderade hela lördagen i Verket, vilket syntes på den yngsta deltagaren Anton som sov så gott i kuddhörnan framför filmerna om Spöket Laban.

– Vi var här på dagen och såg att det skulle hända saker även på kvällen, så då åt vi lite middag och kom tillbaka. Barnen är inte så lättflörtade men här har det gått bra, säger pappa Mårten Ihre.

– Det har varit en toppenkväll.

Vid 23-tiden, efter att publiken klappat in Vilma and the Blue Notes på scenen en gång till, tog sig deltagarna ut för att beskåda årets eldshow som bjöd på en mäktig avslutning. Verkets chef Kenneth Linder var mycket nöjd.

– Det har varit en häftig kväll i Avesta.

Mer läsning

Annons