Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dotters död anmäld till Socialstyrelsen

En mamma har anmält vården av sin dödssjuka dotter till Socialstyrelsen.
Dottern dog i somras av en allvarlig leversjukdom som utvecklades till cancer.

Annons

Mamman anser att hanteringen varit fel och fördröjd på grund av prestige mellan Uppsala akademiska sjukhus och Huddinge sjukhus.

Fördröjningen ledde till att flickan utvecklade gallgångscancer och avled i juni.

Mamman frågar varför ingen riktig undersökning gjordes på Avesta lasarett, trots att hon hade haft konstiga levervärden och tappade i vikt.

Mamman är också kritisk till att dottern fick beskedet om sin diagnos via telefon med uppmaning att söka mer information på internet.

Att bli lämnad i ovisshet och väntan efter ett besked om allvarlig sjukdom är helt fel, skriver mamman.

Dottern fick också agera försökskanin i ett icke fungerande samarbete mellan sjukhuset som hade hand om patienten och det sjukhus som skulle utföra levertrans-plantationen, skriver mamman.

Kvinnans pappa blev tidigt utredd som donator men den sista undersökningen som skulle ske på Huddinge sjukhus kom inte till stånd förrän föräldrarna själva skyndade på.

Då skedde undersökningen ändå i Uppsala. Pappans utredning var klar i november 2010 men slutfördes inte förrän pappan själv ringde sjukhuset.

Mamman skriver att det hela tiden rått delade meningar mellan sjukhusen om allvaret i kvinnans sjukdom.

Besök ställdes in utan att dottern rådfrågades, och det rådde total brist på respekt för patienten. Mamman undrar om dotterns vård fick stå tillbaka för Huddinges egna patienter.

Hon beskriver brist på jämlikhet, slöseri med tid och en otroligt trög organisation.

Det har heller inte varit någon återkoppling eller uppföljning

”Det är nog att förlora ett barn, men att dessutom känna att alla inte har gjort vad de kunde är en börda tyngre än allt annat”, skriver mamman.

Annons