Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd soldat förlorade jobbet

Efter att ha dömts för misshandel sparkas en soldat i 20-årsåldern från sitt jobb på ett av landets regementen. En av anledningarna till avskedet är att Försvarsmakten anser att en soldat måste kunna agera lugnt och tänka igenom sina handlingar.

Annons

I november förra året dömdes en man i 20-årsåldern för misshandel. Nu, fem månader senare, sägs han dessutom upp från sin soldattjänst av Försvarsmakten.

Han dömdes på grund av att han slagit till en före detta flickvän i bakhuvudet när de båda varit på en krog i Avesta.

Efter domen ville Försvarsmakten säga upp mannen. Officersförbundet, fackförbundet för officerare i landet, kallade därför till överläggning där de förde fram synpunkter för att den dömde soldaten skulle få behålla sin anställning.

Ett argument var att tingsrätten slagit fast att det fanns förmildrande omständigheter kring misshandeln och att kraven på en anställd ska vara större ju högre upp i arbetshierarkierna man kommer. Enligt dem är inte ett arbete som soldat tillräckligt högt upp för att ett avsked på grund av misshandelsdomen ska vara rättvis.

Försvarsmaktens personalansvarsnämnd menade i stället att soldater mycket väl kan tänkas tjänstgöra utomlands, där situationer som ställer mycket höga psykiska krav på de anställda förekommer. Därför måste soldaterna kunna stå emot provokationer ”och göra korrekta och balanserade bedömningar i kritiska och psykiskt påfrestande situationer.”

Personalansvarsnämnden anser att mannen inte kunnat besinna sig och därför inte besitter de krav som ställs för hans tjänst.

De tycker också att misshandeln skett oprovocerat, trots att det skett en ordväxling innan brottet begicks. Anledningen är att mannen först ett tag efter munhuggningen slagit till kvinnan.

Försvarsmakten har ingen möjlighet att omplacera honom på grund av att det just nu inte finns några lediga tjänster som passar hans kompetens.

Mer läsning

Annons