Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ingen julskyltning i år

När mörkret faller och julen närmar sig, brukar traditionen vara att det är julskyltning första söndagen i december på gågatan i Avesta. Men i år är den inställd. Arrangören Lions berättar att det beror på bristande intresse.

Annons

– Vi har upplevt ett bristande intresse vad gäller julskyltningen på flera håll. Det är färre föreningar och knallar som deltar. Det är dåligt intresse från både besökare och handlare. Förra året var det katastrofalt dåligt, säger Mattias Öberg, som är Lions i Avestas aktivitetsansvarige.

Vad det bristande intresset beror på är han osäker på. En anledning kan vara julmarknaden i Verket.

– Vi har beslutat att inte arrangera det här längre för det är för mycket jobb för för lite pengar. Vår verksamhet handlar om att få in pengar som vi sedan kan dela ut.

– Men det är öppet för andra föreningar att ta kontakt med kommunen och arrangera det här.

Från Avesta kommuns sida är man endast med som medarrangör och kan inte tvinga föreningar till att hålla i vissa arrangemang.

– Men det är bara det julevenemanget som inte går av stapeln i år, poängterar Georgios Nielsen.

Arrangemanget står kommunens föreningar och handlare för. De senaste åren har Lionsklubben i Avesta dragit ett stort lass.

– Vi har fått det deklarerat för oss att Lions inte vill arrangera det och då väljer även företagarna att backa. Vi har ingen funktion där vi kan tvinga föreningar till att arrangera det. Det handlar om ett ömsesidigt samarbete mellan föreningar, handeln och kommunen. Allt som bidrar till julstämningen vill vi ha kvar.

Mer läsning

Annons