Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ha gamla badhustomten kvar

Låt den tomma badhustomten få bli ett grönområde för fri lek. Så tycker Föräldrarådet på Markusskolan.

Annons
Protesterar. Förärldrar på Markusskolan vill att barnen ska få behålla sitt lekområde. ”Jag gick själv i skolan här, då lekte vi på det som numera är parkeringsplats. Barnen behöver en stor plan yta där de kan åka skidor och spela fotboll. Även andra som bor här kan ha glädje av ett grönområde”, säger Elisabeth Khysing. Föräldrarna har lagt ut namnlistor som folk kan skriva på och som de ska lämna till kommunen för att bevara badhustomten obebyggd

De vill inte att det byggs fastigheter på tomten, enligt den detaljplan som kommunen och Gamla Byn kan tänka sig.

–Det är ju bara asfalt på Markusskolan. Nu har skolbarnen stor glädje av det här området, de har idrottslektioner här, åker skidor och spelar fotboll, säger Elisabeth Khysing i Föräldrarådet.

–Även andra Avestabor och besökare har glädje av en stor fri yta där man kan slå sig ner, spela spel och göra fria aktiviteter på. Vi har ju inget sånt område i centrum.

–Det här kan bli ett jättefint picknickområde om man gör det lite lummigare. Men det ska inte vara någon park. Det ska vara en stor öppen yta där barn och vuxna kan leka och använda sin fantasi.

Gruppen ska lämna in sina synpunkter inom kort, eftersom samrådstiden för detaljplaneändringen går ut 28 mars.

–Vi tycker att det finns andra ställen där man kan bygga nya hus på, till exempel bakom parkeringen vid skolan eller bortanför polishuset, säger Elisabeth Khysing.

Mer läsning

Annons