Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska skriva om barnen i Salta

I går åkte Gabriella Dahdouh och Alfonso Schöld till Argentina för att göra sitt projektarbete. AT träffade dem inför resan.
– Vi kommer få ett annat tänk, säger Alfonso Schöld.

Annons
Gabriella Dahdouh och Alfonso Schöld åker till Argentina för att genomföra sitt projektarbete.

När man går sista året på gymnasiet är det tänkt att man ska göra ett projektarbete. Allra helst ska det vara relaterat till det program som man studerar.

Esteteleven Gabriella Dahdouh och naturvetaren Alfonso Schöld ska göra ett lite annorlunda arbete. De ska åka till staden Salta som ligger i norra Argentina.

– Vi kommer att anteckna mycket när vi är där, och fotografera. När vi kommer hem ska vi skriva en rapport som vi ska lämna in till skolan, säger Gabriella Dahdouh.

Det de ska dokumentera är ett arbete som drivs av en kvinna som heter Annica Cisneros och hennes familj. De flyttade från Sverige 1999 och har sedan dess arbetat med utsatta barn och ungdomar i Salta.

– Hon såg barnens utsatthet. När deras mamma går till jobbet tvingas de vara hemma utan mat. Antingen stänger mamman in dem eller så får de vara ute på gatan, säger Alfonso Schöld och fortsätter:

– Skolgången blev lidande för de lite äldre barnen, och de fastnade i slummen.

Annica Cisneros och hennes familj startade upp en verksamhet där yngre barn får gå på dagis och äldre får möjligheten att gå i skolan.

– Det vill vi skriva om och uppmärksamma, säger Alfonso Schöld.

– Vi tycker att utbildning är väldigt viktigt, speciellt för de här barnen som inte har så mycket, säger Gabriella Dahdouh.

Tobias Ahlén

Mer läsning

Annons