Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De sa ifrån och fick bättre avtal

Nu får en grupp personliga assistenter månadslön i stället för timlön. ”De har haft knepiga och taskiga avtal med en tuff arbetssituation”.

Annons
Nöjd. Ann Rydén är en av de sex assistenterna. Hon är glad över att äntligen ha fått månadslön och semesterdagar. ”Bara det är en vinst,” säger hon.

Sex personliga assistenter fick nog av osäkra anställningsvillkor och timlön. De sa ifrån till det privata vårdbolaget Frösunda och fick sin vilja igenom.

– Det här är ett bevis på att om man kämpar så kan man vinna, säger assistenten Ann Rydén.

Många av de som arbetar som personlig assistent anställd hos privata vårdbolag i Sverige har riktigt usla villkor.

– Avtalen är knepiga, de är timanställda och företaget behöver inte meddela hur mycket de ska arbeta varje månad. De får inte heller några semesterdagar utan bara semesterersättning. Det är en otrolig osäkerhet för de anställda, säger Eva Pettersson.

Hon är styrelseledamot i Kommunal Bergslagens sektion i Avesta och har drivit detta ärende fackligt.

För ett år sedan tog

en grupp om sex personliga assistenter, som arbetade med samma brukare, kontakt med henne och ville ha hjälp.

– Den gruppen har ett fast schema som inte förändras så mycket.

När gruppen hade varit i kontakt med Frösunda och frågat varför de inte kunde få månadslön fick de svaret ”Det har vi inte”.

– Men då hotade alla i gruppen med att säga upp sig, och för den de arbetar hos var assistenterna viktigare än själva företaget.

Eva Pettersson tog även kontakt med LO-tidningen och efter att en reporter ringt till Frösundas huvudkontor kom det positiva beskedet.

– Jag blev uppringd av en chef på huvudkontoret som sa att de funderat på att införa månadslön. Hon berättade att den här gruppen blir en pilotgrupp och är först ut i Sverige inom deras vårdföretag med månadslön.

– Kan en grupp lyckas få det, då kan fler få det tror jag.

Det här är ett steg i rätt riktning för att höja statusen på yrket.

– Det är ett genomgångsyrke, där personalen kan bli uppsagd på en dag och inte har råd att ta ut semester. De har taskiga avtal och tuff arbetssituation med många risker att bli utan lön. Till exempel om den de vårdar åker in på lasarettet får de ingen ersättning för de timmar som de inte får arbeta.

– Det här är en vinst, nu får de veta hur mycket de ska jobba i månaden och har en månads uppsägningstid. Nu har vi börjat, jag hoppas att det kan bli tryck från flera andra grupper, säger Eva Pettersson.

Ann Rydén är en

av de sex anställda som nu har fått en tryggare tillvaro.

– Det är helt fantastiskt att man kan vinna. Redan när jag började arbeta som assistent tänkte jag ”Det här kan inte vara möjligt att vi har så usla villkor”. Men det har vi ändrat på nu! säger hon och ler.

Mer läsning

Annons