Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De löper in pengar till Afrikas horn

Svältkatastrofen på Afrikas horn är större än någonsin. IK Livsnerv samlar just nu in pengar för att hjälpa människorna där.

Annons
Dalastafetten. IK Livsnervens Avestalag gjorde bra ifrån sig i Dalastafetten. Från vänster: Susanne Fahlin Andersson, Anneli Eriksson, Therese Neff, Magnus Ruth, Bodil Holmqvist, Fredrik Olsson, Henrik Öhrn, Carolina Larsson, Annika Axelsson och Jonas Tackerudh.

På Afrikas horn är svälten och törsten stor. Idrottsföreningen IK Livsnerven samlar in pengar när de är ute och springer och åker skidor.

– Vi springer inte bara för att göra en bra tid, utan för att samla in pengar också, säger Magnus Ruth.

Magnus Ruth är en av medlemmarna i ett stafettlag som ställde upp och sprang i Dalastafetten. Alla löparna tävlar för IK Livsnerven och alla utom en är från Avesta.

– Klubben startade uppe i Mora, men det är många som är aktiva här också, säger Magnus Ruth.

IK Livsnervs största verksamhet ligger i skidtävlingar, främst Vasaloppsveckan, men på senare tid har även löpning blivit en viktig del i klubbens organisation.

En annan är föreningens omvärldsengagemang.

– Att vi samlar in pengar ger en liten annan dimension också. Vi springer och åker skidor för en global hälsa. Vi har som målsättning att samla in pengar till olika projekt och hjälpa människor.

När klubben är ute och tävlar delar de ut så kallade sponsorkort till familj och vänner som kan skänka hur mycket de vill till de olika projekten.

– För det mesta är våra projekt Sida-sanktionerade. Det betyder att Sida tiodubblar de pengar vi samlar in, säger Magnus Ruth.

Mer läsning

Annons