Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansk bank kräver Rivella på alla hus

Rivella är knipa. Danska Max bank vill lösa ut pantbreven för Rivellas lån på 66,77 miljoner kronor. Något som Rivella motsätter sig.

Annons

Max bank har förmånsrätt till Rivellas fastigheter sedan banken övertog pantbreven från den bank som Rivella tecknat avtal med, M Special Kredit, MSK. Den banken har hamnat på obestånd och har inte skött sina förpliktelser mot Max bank.

Max Bank hänvisar sina krav till den låneförbindelse Rivella gjorde upp med MSK sommaren 2011. Hyreshusen utgör panter för lånen som uppgår till 66,77 miljoner kronor.

Lånen är tre. Ett lån finns på 52 miljoner kronor, ett på nära 5 miljoner och ett lån i form av kassakredit på 9 miljoner kronor.

Kravet från Max bank ska upp till förhandling i Falu tingsrätt om en dryg vecka.

Rivella förnekar i en inlaga till tingsrätten att någon fordran finns till Max bank. Det är också fallet svarar Max bank, men hänvisar till en klausul i låneavtalet med MSK. Där står att lånen kan upphävas med omedelbar verkan. Betalning ska då ske i fast egendom i enlighet med de pantbrev som nu finns i Max banks ägo.

Dessutom är Rivella föremål för två betalningsförelägganden som förts till Falu tingsrätt. Det är en skuld till ett konsult- och fastighetsserviceföretag på 136  500 kronor och en skuld till en byggfirma på nära 81 000 kronor.

Rivellas skulder ligger på sammanlagt 1,2 miljoner hos Kronofogden. Bland annat märks ett betalningsföreläggande på 100 800 kronor till Hyresgästföreningen Mitt och ett på 22 000 kronor till Anticimex. Rivella har även en skatteskuld finns på 340 513 kronor.

AT har nått Rivellas förvaltare, Colliers international, för en kommentar. Colliers uppger att en representant ska återkomma i ärendet.

Mer läsning

Annons