Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coop tar över Grådö mejeri

Nu är det klart att Arla säljer Grådö mejeri till Coop.

Annons

När Milko och Arla gick ihop i en fusion i höstas, ställde Konkurrensverket flera krav på Arla. Bland annat fick man inte behålla mejeriet i Grådö. 

På torsdagen kunde Coop presentera att de nu köper mejeriet och att det övergår i deras ägo från och med den 1 oktober. Alla anställda följer med i överlåtelsen. 

- Vi vill öka vår andel egna varumärken och mejeriprodukter är en viktig kategori för både oss och våra kunder, inte minst barnfamiljer. VI ser en stor potential i att äga och driva ett eget mejeri. Det känns mycket positivt att både kunna säkra mejeriproduktionen i Dalarna, säger Magnus Johansson, vd för Coop Inköp och Kategori AB i ett pressmeddelande. 

I och med köpet vill de säkra en långsiktig produktion och försäljning av lokalproducerad mjölk från Dalarna med omnejd.

- Vi har långsiktiga planer för Grådö. I ett första steg vill vi komma igång med mjölkproduktionen så snart som möjligt, på sikt ser vi goda möjligheter att producera ett antal olika mejeriprodukter på Grådö, både konventionella och ekologiska, säger Magnus Johansson.

Konkurrensverket har godkänt Arlas försäljning till Coop och har bedömt att Coop har både de kunskaper och finansiella resurser som krävs för att bedriva en långsiktig hållbar mejeriverksamhet i Grådö.

- VI är väldigt glada över att flera av våra medarbetare i Grådö nu kan behålla jobben, säger Christer Åberg, vd för Arla i Sverige.

Mer läsning

Annons