Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bron över Jularboån –  nu är den på plats

Efter en del sorger och bedrövelser är den på plats – den nya gång- och cykelbron över Jularboån.

Annons
Bron på plats över Jularboån. Bilden är tagen från Veddarsbosidan.

Det började med ett medborgarförslag från föräldraföreningen vid Nordanö-Lunds skola, Folkärna hembygdsförening och byföreningen Kärnan för några år sedan och som först ledde till kritik mot en politiker som hade agerat självsvåldigt och utan politiskt mandat och inhandlat en bro för mer än 40 000 kronor.

Den bro som köptes in i hastigt mod kostade 110 000 kronor, men den bestod inte bara av några träbitar utan är tre meter bred, 23 meter lång och gjord av stål. Bron, som nu är på plats i Jularbo, har tidigare tjänstgjort som gång- och cykelväg en bit upp i luften över en gata i Stockholm.

Den gick över Regeringsgatan i centrala Stockholm tillfälligt någon gång vid 1970-talets slut under en tid när staden utsattes för omfattande rivningar och ombyggnationer. Centrum utgjordes mer eller mindre av en stor grop med staket runt omkring. Fotgängare och cyklister fick förflytta sig på de underligaste vägar genom staden.

Efter det låg bron i ett förråd vid vattenverket i Norsborg i Botkyrka söder om Stockholm tills Lars Mats vid Trafikkontorets anläggningsavdelning i Stockholm kom på att bron kanske skulle kunna säljas på Blocket. Sagt och gjort och det var en politiker i Avesta kommun som nappade på affären.

Och det blev ju en historia för sig när det visade sig att bron var för kort för det den var tänkt för – en gång- och cykelväg över Jularboån, så att man lätt och smidigt skulle kunna ta sig från Jularbo till Veddarsbo i Fors, från Nordanö till Lunds skola på en väg som i sig antagligen har gamla anor.

En förlängning av bron måste göras och det drog ut på tiden in-nan det kunde genomföras. Ett försök att upphandla den tjänsten gav inte något bra resultat, och till slut har kommunen gjort det i egen regi.

Och nu, ett par år efter inköpet, har broärendet kommit så långt att det var dags i veckan att lyfta den 22 ton tunga och 23 meter långa stålbron på plats efter att den hade förlängts med 13 meter på Jularbosidan.

Och nu är också Stockholms Trafikkontor intresserad av brons historia. Vad vet Avesta kommun om den? Kan bron ha funnits redan på 1960-talet och då kommit till användning när hela kvarter revs i Stockholm? Till exempel när Sergels torg byggdes och det fanns gångbroar över Sveavägen?

Det enda man vet i Avesta är uppgifter från den konstruktionsritning daterad 1976, gångbroar, östra City, som följde med när bron köptes.

Nu har bron i alla fall kommit på plats i Jularbo, och nu kommer den att användas till vad en bro ska användas till, att utgöra en anlagd väg, en förbindelse över sank mark eller över vatten.

Bron i Jularbo har de senaste åren legat på Uppsjötippen i väntan på en förlängning. Nu är den uppfräschad och ommålad och strålar röd i höstsolen.

Mer läsning

Annons