Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bred kompetens ska möta storvarsel

Landshövdingen, kommunalråd, arbetsförmedlingen och Region Dalarnas ordförande träffade Outokumpu för att prata om framtiden.

Annons
Stor uppslutning. Fyra representanter från Outokumpu, Avesta och Hedemoras kommunalråd, Landshövdingen, arbetsförmedlingen, riksdagsman Kurt Kvarnström och ordföranden i Region Dalarna träffades för att informeras om Outokumpus varsel. ”Bra att alla får samma information” tyckte Landshövdingen Maria Norrfalk.

– Den här träffen gav oss alla samma bild från företaget hur läget ser ut. Nu gäller det att se vad vi kan göra, säger Maria Norrfalk, landshövding.

Hon var en av flera inbjudna personer till måndagens storträff i Avesta. Egentligen framkom det inte några nyheter denna gång heller, först nästa vecka kan det stå klart vilka skift och yrkeskategorier som drabbas.

Men man har redan nu lagt ut flera trådar och fått en klar bild av situationen.

– Det är viktigt att behålla de som får gå i Dalarna. Är det tio personer som varslas här med till exempel elkompetens och det finns tio arbetstillfällen i Ludvika, då får vi se över om det går att lösa kommunikationer åt dem, säger Maria Norrfalk.

Läs mer i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons