Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brännström slutar i fullmäktige

Bo Brännström, FP, lämnar kommunfullmäktige för att fokusera på
landstingspolitiken där han fortsätter som oppositionsråd.

Annons
Blomster. Bo Brännström, FP, fick blommor av ordförande Lennart Palm, S, efter sitt sista kommunfullmäktige. Möten kolliderar med lands–tingsfullmäktige där Brännström är oppositionsråd. Han är kritisk till att Avesta inte kan ha kommunfullmäktigemötena på tisdagar i stället.

Bo Brännström gjorde sitt sista möte i kommunfullmäktige på måndagen.

Han gav ett antal goda råd i form av citat från poeten Alf Henriksson som ju var en humoristsik poet som började som journalist.

Och nog lät Bo Brännström som en journalist när han uppmanade fullmäktigeledamöterna att hålla lobbyisterna kort.

– Ja, är ett lätt svar. Nej, är rätt svar i nio fall av tio, sa han.

En politikers skyldighet är att se till helheten i kommunen, fortsatte han. Brinner en politiker för en enskild fråga ska han eller hon lämna politiken och gå med en intresseförening i stället.

Och så tog han upp ”debaclet” Krylbo station: För kommunens utveckling är det självklart att tågen ska gå från centrum.

Apropå den modelljärnväg som byggs över den gamla stationen i Hässleholm kom han med förslag om att göra samma sak i Krylbo.

– Gör en sevärdighet av Krylbo station. Bygg en modelljärnväg av stationsområdet som den såg ut 1960, placera den i stationshuset. Turisterna kommer att ha fullt upp i två dagar med att också besöka Karlfeldtgården, Jularbo, Myntmuseet och Messingsbruket.

Slutligen varnade han

för kissa-i-byxorna-politiken (det känns varmt först men kallt sen).

–Förr eller senare måste vi rusta våra gator och vägar. En revisonsrapport i år visar på en skuld på 100 miljoner kronor. På vilket sätt är det god ekonomi att skjuta kostnaden på framtiden då vi har problem med många äldre och skola för många barn?

– Snälla, tänk om! Börja rusta vägarna nu det räcker inte att bara lappa och laga, manade han majoriteten.

Hans specialitet i fullmäktigedebatterna har varit de breda perspektiven. Så ock denna sista gång när han tog upp de stora politiska utmaningar som väntar 2020-2030 med ”knaggliga” 40-talister och enorma barnkullar och få i arbetsför ålder.

Mer läsning

Annons