Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Böter för arrangör av kampsportsgala

22 000 kronor i böter blev domen för Johan Lennström efter MMA-galan i trädgården. Men nu lutar det åt att han överklagar domen.

Annons
Dömd. Johan Lennström ska betala 22 000 kronor i böter för kampsportsgalan som han arrangerade utan tillstånd i sin trädgård.

Johan Lennström döms till 22 000 kronor i böter i Falu tingsrätt. Han tycker själv att domen är för hård och skulle vilja se att brotten bedöms som ringa.

Det var i augusti förra året som Johan Lennström anordnade en MMA-tävling i sin trädgård i Skogsbo. Som AT skrivit tidigare bröt han då ovetandes mot tillståndsplikten för kampsportsmatcher. Samtidigt döms han också för att ha sålt alkohol vid evenemanget.

– Jag tror inte att de har gått efter det som sades i rätten. Många av sakerna som jag tog upp som visade att brottet var ringa togs inte alls upp i domen, säger Johan Lennström.

Rätten ansåg dock att brottet inte kunde anses som ringa. Johan Lennström menar att brottet bör ses som ringa eftersom han inte haft uppsåt och även kontaktat polisen i Dalarna om tävlingen och då inte blivit upplyst om tillståndskravet. Antalet öl som såldes under kvällen ska också ha varit minde än vad rätten tog upp, enligt honom.

– Jag har inte bestämt mig om jag ska överklaga men det ser ganska realistiskt ut nu, säger Johan Lennström.

Det var Svenska MMA-förbundet

som polisanmälde Johan Lennström och de ser positivt på att saken prövades i rätten.

– Vi har inga synpunkter på domen förutom att den blev fällande och att den prövades i domstol. Vi värnar om vår idrott och kommer att fortsätta anmäla tillställningar utan tillstånd, säger George Sallfeldt, ordförande i Svenska MMA-förbundet.

Tävlingarna i villaträdgården följde egentligen inte de officiella MMA-reglerna. Enligt Johan Lennström var de något förmildrade. Men rätten fann att de ändå omfattades av tillståndsplikten eftersom slag mot huvudet tilläts.

Galan förra året var den tredje i ordningen, men några fler tävlingar i trädgården blir det inte för Johan Lennström.

– Nej, de tog upp exempel i rätten på privatpersoner som försökt få tillstånd och det är i stort sett omöjligt. Det krävs mycket pengar och att man är etablerad. Det är inte det jag vill göra, säger Johan Lennström, som ville ordna en tillställning ”i glada vänners lag utan någon professionalism”.

Straffet består av 100 dagsböter om 220 kronor.

Mer läsning

Annons