Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blöt helg för hundar, bilar och barn

Lite ösregn stoppar inga verkliga entusiaster. Såväl hundutställning, veteranbilsrally och familjedag gick av stapeln, precis som planerat.

Annons
Hunden Godis, en amerikansk cockerspaniel, var en av de drygt 2500 hundar som var med på Dalarnas Kennelklubbs internationella utställning på Avestavallen i helgen. Godis fick omdömet very good av domaren, berättade Christina Larsson från Sala.

På Avestavallen bedömdes hundar från Sverige och flera andra länder. Tält och ryggtäcken till hundarna var välbehövliga både på lördagen och söndagen.

Myrbergsrallyt, med start i Norberg, gick genom Avesta och förbi Knallasbenning, med stationer bland annat utanför Bilia, där det var praktiskt prov i hällande regn. Över hundra bilar deltog i det populara rallyt.

Familjedagen i Karlfeldtsgården lockade också besökare. En del barn struntade i regnet och red på ponnyn från Åsebo Ridsällskap, andra gick in och var med på aktiviteterna med ansiktsmålning, chokladhjul och sång.

Lillis, en clumber spaniel, blev bäst i ras i sin klass. Matte är Lotta Lindström från Rimbo.
Lasse och Inger Bodo från Söderköping kom med en liten och en stor hund. Den stora är en amerikansk akita och den lilla en västgötaspets.
Det ösregnade när Myrbergsrallyts deltagare körde genom Avesta. Här var det kö till stationen med ett praktiskt körprov.
På Karlfeldtsgården var det familjedag för stora och små. Bengt Kyllinge och Karin Perers fick med sig barnen på Imse vimse spindel.

Mer läsning

Annons