Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bli en vinnare

Att delta i tävlingar har blivit ett folknöje. Runt om i landet knåpar människor ihop slogans åt företag i hopp om att vinna en resa till Hawaii, en TV-apparat eller kanske en årsförbrukning av lusmedel. På internet möts tävlarna i speciella forum där man utbyter tips och anekdoter.

Annons

Sven-Anders Bergström startade forumet blienvinnare.com för elva år sedan.

- Jag var student vid den tiden, och som student har man inte så mycket pengar att röra sig med. Så jag började samla ihop några länkar till mig själv för att tävla och lade upp dem på en sajt. Det visade sig att det var fler som var intresserade, så det blev mer och mer letande och mindre och mindre tävlande.

Det är till övervägande del kvinnor som ägnar sig åt att delta i tävlingar. Ofta är de i 30 till 40-årsåldern.

De vanligaste vinsterna är biocheckar, DVD-filmer och Trisslotter, berättar Sven-Anders.

Hur ska man göra för att vinna?

- I de fall det handlar om att skriva slogans så tror jag att det är lättast att övertyga om man kan fånga kärnan i företagets egna texter, i stället för att bara skriva att man vill vinna för att man behöver vinsten. Alla redovisar ju inte de vinnande bidragen, men i de fall de gör det så uppskattar jag att det i 80 procent av fallen handlar om fyndiga rim, säger Sven-Anders.

Själv har Sven-Anders rönt måttliga framgångar som tävlare.

- Det roligaste jag vann var en låda chipps och en helkroppsfigur på en av gladiatorerna, från TV-programmet med samma namn.

Mer läsning

Annons