Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjurfors tas över av bröderna Johansson

Bjurfors hotell- och konferensanläggning har fått ny ägare. Bröderna Leif och Benny Johansson har köpt verksamheten av den förra ägaren STF.
– Det känns som en utmaning, säger Leif Johansson.

Annons
Leif och Benny Johansson har tagit över Bjurfors hotel- och konferensanläggning. Enligt de två bröderna är det högst troligt att de kommer arrangera musikunderhållning i Bjurfors.

Just utanför Dalagränsen, ett stenkast in i Västmanland, ligger Bjurfors hotell- och konferensanläggning. Den ägdes tidigare av Vattenfall, men har fram till någon vecka sedan drivits av STF ingenjörsutbildning.

Onsdagen den 22 juni köpte Leif och Benny Johansson anläggningen. Tillsammans har de tidigare drivit inredningsföretaget Per Kvadrat och Leif Johansson sköter uppskattade Kulturgaraget.

– Vi är vana att jobba tillsammans, säger Benny Johansson.

Bröderna har under en tid letat efter liknande ställen, men när tillfället dök upp att köpa Bjurfors slog de till.

– Det här passade jättebra. Dels ligger anläggningen väldigt nära Avesta, dels är det en fin anläggning, men vi måste rusta lite grann, säger Leif Johansson.

Anläggningens rum kommer att rutas upp. Det är något som Leif och Benny ser fram emot.

– Vi håller ju på med heminredning och design, så det känns extra kul att ha extra många rum att leka i. Vi vill få en varm och trivsam stämning i varje rum, säger Leif Johansson.

Läs mer i måndagens AT.

Mer läsning

Annons