Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltrafiken i Gamla byn oroar förälder

Olycksrisken är stor för områdets barn, tycker Pierre Ohlson.
Att sätta ut blomlådor på vägarna är tillräckligt, anser Gamla Byn AB.

Annons
Cyklande barn får samsas med biltrafiken i Gamla byn. Men att göra vägbulor är uteslutet, menar Gamla Byns VD Örjan Willemark. Länsantikvarien skulle aldrig godkänna det, menar han. Det är den person som anvarar för en länsstyrelses enhet för kulturmiljö.

Nyinflyttade Pierre Ohlson tycker att bilister kör fort på vägarna i Gamla Byn.

– Barnens säkerhet är det som sticker mest i ögonen.

Pierre Ohlsson och hans familj har bott i stadsdelen Gamla byn i ett halvår. Familjen trivs bra, men det som krusar Pierre Ohlsons horisont är trafiksituationen där, som han tycker är osäker. Främst gäller det de större gatorna, Hamngatan och Badhusgatan.

– Ofta kör bilisterna kör för fort och har dålig uppsikt.

För att minska bilarnas snabba framfart sätter Gamla Byn AB ut blomlådor i området. Dessa brukar sättas ut någon gång under våren och är kvar en bit in på hösten.

– Det är nästan lite löjeväckande om det bara är under en begränsad tid på året. Hur tänker man då när man inte värdesätter barnens säkerhet under resten av året, frågar sig Pierre Ohlson.

Gamla byn AB anser att blomlådorna är tillräckligt för säkerheten. Pierre Ohlson vill gärna se permanenta lösningar som vägbulor.

– För att göra vägbulor måste vi asfaltera. Men det kommer vi inte få länsaktivariens tillstånd till eftersom Gamla Byn är ett kulturmärkt område, säger Örjan Willemark, VD för Gamla Byn AB.

Mer läsning

Annons