Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilprovningen i Avesta varslad om strejk på onsdag

Unionen har tagit ut bilprovningarna i Avesta, Hedemora, Mora, Vansbro och Falun i ett första strejkvarsel nu på onsdag.
I Avesta tas fyra medlemmar ut i strejk.

Annons

Det är klockan 16 på onsdagen som strejkvarslet utlöses, om inte det medlarbud som parterna, Unionen och arbetsgivarorganisationen Almega, fick nu på måndagseftermiddagen löser knuten.

-  Vi har inte sämre värde än andra i avtalsrörelsen. Vi vill ha 2,6 procent, utan försämringar av våra allmänna villkor, säger klubbordförande Per-Gustaf Hellstrand, Avesta bilprovning.

- Vi vill dessutom se till att ingen av våra medlemmar blir utan lönepåslag kronor. Ingen ska få noll kronor som arbetsgivaren vill, säger han.

- Jag hoppas det kommer att lösa sig, vi vill ju inte att våra kunder ska drabbas, tillägger Per-Gustaf Hellstrand.

Unionens ordförande Niklas Hjert säger till AT vid  15.30-tiden på måndagen att han just har fått medlarbudet i sin hand. Genomgång av budet stundar i kväll och i natt tillsammans med Unionens delegation.

Klockan 12 i morgon, tisdag, ska Unionen meddela sitt ställningstagande.

Unionens konfliktvarsel hos Svenska bilprovning AB gäller sammantaget 1240 av Unionens medlemmar på besiktningsstationer över hela landet. Besiktning av utryckningsfordon omfattas inte av varslet.

Mer läsning

Annons