Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg leder riksdagsutskott i höst

Ulf Berg, M, blir tillförordnad ordförande i riksdagens skatteutskott. Han kommer att leda arbetet under den tiden som nuvarande ordförande är föräldraledig.

Annons
Ulf Berg, M.

Skatteutskottets ordförande Henrik von Sydow går på föräldraledighet från den 1 september till den 31 december 2011. Under den tiden kommer Berg hålla i ordförandeklubban.

– Det är enormt roligt och utmanade att få ta över ordförandeklubban i skatteutskottet under hösten, säger riksdagsledamot Ulf Berg i ett pressmeddelande.

Han berättar också varför det är roligt att arbeta i skatteutskottet och om de skattesänkningar som genomförts samt planeras.

– Svensken jobbar som aldrig förr och vi är nu på väg till nivåer som kan jämföras med 70-talet. Det är ingen tvekan att skattesänkningarna har gjort att svenska folket arbetar mer. Det är extra roligt att arbeta i skatteutskottet och se resultaten av vår politik när man ser denna utveckling, säger Ulf Berg.

– De rödgröna och Sverigedemokraterna gör allt för att stoppa skattesänkningar för alla som jobbar. Jag hoppas dock att de flesta av våra vallöften kan förverkligas redan i höstens budget. Då kommer bland annat den fjärde skattesänkningen för pensionärer och ett femte jobbskatteavdrag blir verklighet från 1 januari 2012, säger Berg.

Mer läsning

Annons