Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnskötarlöner står sig bra i Avesta

Avestas löner för barnskötere står sig bra i landet. Det visar en undersökning som magasinet Kommunalarbetaren gjort. Men det lokala facket ställer sig frågande till hur uppgifterna tagits fram.

Annons
Sofie Åhlström Rosenblom är överraskat att hennes barnskötarlön är så pass bra. Hon trodde inte att skillnaden från att vara timvikarie till tillsvidareanställd skulle vara så stor.

Kommunalarbetaren, KA, har granskat lägstalönerna i sammanlagt åtta kommunala arbeten. Det visar sig att Avesta kommun placerar sig bland topp 10 i tre av dessa jobb, barnskötare, undersköterska och städare.

Marianne Hirsch, ordförande för Kommunals avdelning i Avesta, är frågande till hur siffrorna i undersökningen tagits fram.

– Det handlar om hur man ställer frågorna till kommunerna, säger hon.

Hon menar att en av anledningarna till att Avesta ligger högt upp i rankningen av barnskötare är att det här inte finns så många som nyligen har blivit anställda. Det kan vara förklaringen till att den lägstalön som presenteras i KA:s undersökning är 20 740 kronor i månaden, sjunde bäst i landet.

– Men samtidigt tror jag att det ser lika ut i hela landet, säger Marianne Hirsch.

Läs mer i måndagens AT.

Mer läsning

Annons