Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgående kommunalråd lämnar Avesta

Agneta Thörnqvist lämnar inte bara uppdraget som kommunalråd. Hon har flyttat 30 mil bort till Idre och sin blivande sambo Herbert Halvarsson, före detta kommunalråd i Älvdalen. Där ska hon äntligen få tid för naturupplevelser och förverkligande av drömmen om att öppna bed and breakfast för turister.

Annons
I flyttagen. Agneta Thörnqvist, S, städar ur sitt kommunalrådsrum i stadshuset.

Avesta. När ni läser det här att Agneta Thörnqvist lämnat sitt rum på bottenvåningen i stadshuset. Hon är säkert ute och rör sig i de fria fjällvidderna som hon längtat efter. "Jag älskar öppna landskap", säger hon.

När AT möter henne har hon nästan hunnit städa ur det lilla kommunalrådsrummet. Bara några pärmar står på bokhyllorna och skrivbordet är nästan tomt. En stor sopsäck i papper står på golvet.

Nu väntar betydligt lugnare tider också efter jul- och nyårshelgerna, till skillnad mot de senaste åren.

– Först ska jag ta det lugnt och njuta av naturen. Jag har varit igång jämt, inte haft tid för mina intressen och mig själv. Man måste ju vara tillgänglig hela tiden. Jag har i stort sett bara stängt mobilen på söndagskvällar.

I slutet av förra veckan lämnade hon över rummet till sin efterträdare Lars Isacsson. Hon hade förordat honom som sin efterträdare, precis som hon blev själv förordad av sin företrädare den nu bortgångne Åke Johansson.

Hon vill inte erkänna att hon avgår i förtid. Redan när hon tillträdde hade hon meddelat att bara en mandatperiod gällde.

– Jag har fått lära mig fantastiskt mycket och fått ett fantastiskt nätverk. Alla människor borde vara politiker en period. De skulle växa som människor om de gjorde det.

–Det är min privata situation som gör att jag säger ifrån, säger hon.

Läs mer i onsdagens tidning

Mer läsning

Annons