Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avestabo åtalas för slagsmål i trädgård

I September förra året arrangerade Johan Lennström ett slagsmålsarrangemang i sin trädgård. En anmälan gjordes. Nu väntar åtal.

Annons

– Jag har valt att åtala honom mot bakgrunden av att jag tror på en fällande dom, säger åklagaren Annika Troive.

Johan Lennström står just nu åtalat för brott mot lagen om tillstånd för vissa kampsporter och olaga innehav av alkoholdrycker.

När anmälan gjordes viste inte Lennström om att det krävdes tillstånd för att få arrangera kampsportsevenemang av den här sorten. Han hade bara informerat polisen om att det skulle hållas en tävling i hans trädgård.

I slutet av september 2011 arrangerade Johan Lennström ett slagsmålsevent i sin trädgård under namnet Avesta Senap MMA.

MMA är en förkortning för Mixed Martial Arts och är en kampsportsform där både stående stilar, som till exempel Thaixogning, och liggande stilar, till exempel brottning och brasiliansk jiujitsu, är tillåtet. Utövarna får bland annat använda slag, sparkar och i vissa falla också knän och armbågar.

Det är också tillåtet att använda grepp för att bryta mot vissa av sin motståndares leder.

I media har MMA länge brottats med ett dåligt rykte, men i och med att sporten växt lavinartat på senare år har också acceptansen blivit större.

Svenska MMA-förbundet ville inte förknippas med Avesta Senap MMA:s arrangemang. Det är en av anledningarna till att de valde att göra en anmälan.

– MMA är en sport med fullkontakt där man måste vara både fysiskt och psykiskt förberedd, säger George Sallfeldt, ordförande för Svenska MMA-förbundet och fortsätter:

– Vi är ett av de förbund med hårdast regler när det gäller säkerhet.

Han har inte så mycket att tillägga när AT berättar att Lennström nu är åtalad.

– Kampsportslagen är sedan 2007 en del av vår lagstiftning. Gör man något som är olagligt är det så det funderar, man blir åtalad. Vissa saker måste man ha koll på, säger han.

Johan Lennström är inte orolig över åtalet.

– Jag har inte så många kommentarer, men jag känner mig väldigt segerviss, säger han.

Kommer du fortsätta att arrangera fler slagsmålsarrangemang?

– Nej, men det har inget med åtalet att göra.

Mer läsning

Annons