Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta rasar i företagsrankning

Företagsklimatet i kommunen blir sämre. Avesta faller 53 platser i Svenskt Näringsliv företagsrankning för 2011.

Annons
Kommunrankning. Carl Ström, regionchef för Svenskt Näringsliv Dalarna, uppmuntrar nu kommunledningen och politiker att fundera på vad de måste göra för att få ett bättre företagsklimat.

Avesta kommun hamnar på plats 167 i årets kommunrankning. Det är den sämsta placeringen sedan 2004. Främst har attityden från politiker gentemot företagare gjort att Avestas företagsklimat har försämrats.

2006 låg Avesta kommun på plats 59. Det var kommunens bästa placering i kommunrankningen som sammanställs och presenteras av Svenskt Näringsliv.

Avesta kommun är en av tre kommuner i Dalarna som uppvisar störst försämring i år.

Det som lett till det stora tappet är sämre betyg på bland annat attityderna från politikerna gentemot politikerna, kommunens service samt dialogen med kommunledningen.

– Avesta sjunker tyvärr kraftigt i årets rankning och det är tråkigt att den tidigare positiva utvecklingen i Avesta inte längre håller i sig. Det finns nog anledning för ansvariga i kommunen att fundera på vad försämringen beror på. Något behöver helt klart göras för att bryta de senaste årens nedgång som nu tycks accelerera, säger Carl Ström, regionchef Svenskt Näringsliv Dalarna.

Läs mer i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons