Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta kvar i topp när AT-läkare rankar

Avesta lasarett håller sig kvar i topp när AT-läkare rankar sina studie- och praktikprogram på landets sjukhus.

Annons
AT-läkarna Sandip Roy, Hedvig Olander och Lina-Maria Bergh i ett rum på akuten tillsammans med studierektor Marcus Carlsson, överläkare vid medicinkliniken.

Överläkare och studierektor Marcus Carlsson är överraskad över det goda resultatet. Han trodde att turbulensen förra året med omorganisationen av vårdcentralerna och ett nytt journalföringssystem skulle påverka rankning riktigt negativt.

Avesta tappar som helhet ett par placeringar och når en delad 14:e plats jämfört med förra året. Medicinkliniken når en tredje plats i rankningen, ett tapp med en placering mot förra året.

Och Avesta medicinklinik får allra högsta betyget av alla medicinkliniker i landet med sina 5,9 poäng på en sexgradig skala.

– Jag är jätteglad. Kollegialt stöd är det vi kan påverka mest. Det ger trygga läkare, och trygga läkare har stor betydelse för patienterna.

Marcus Carlsson tar upp hur stor betydelse AT-rankningen har för rekryteringen av AT-läkare.

Ett nålsöga ska passeras för att bli AT-läkare i Avesta. 10-11 valdes ut vid intervjuer av 80 sökande. Antalet AT-block som startar per halvår har ökat från tre till fyra i Avesta.

Marcus Carlsson tar sig själv som exempel hur viktig AT-tjänstgöringen är. Han kom från Stockholm och trivdes så bra att han blev kvar här som färdig specialist i invärtesmedicin och kardiologi.

– Alla läkare som jobbar här på medicinavdelningen kommer från olika håll. Jag vet inte någon Avestabo som återvänt hit.

Noteras ska att även Mora lasarett når en topplacering med en andraplats i AT-rankningen. Även Falu lasarett rankas högt i år.

– Vi jobbar hårt med det här i Dalarna, säger Marcus Carlsson.

Han tillägger att det goda resultat är en injektion i arbetet.

– Det sporrar oss att vi återigen får bra i resultat när andra värderar oss.

Han syftar på att akuten på Avesta lasarett rankades Sverigeetta i patientbemötande häromåret.

Mer läsning

Annons