Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta får ännu en vårdcentral

I januari kommer en privat vårdcentral att öppna i Koppardalen. På 450 kvadratmeter vill de erbjuda vård till närmare 5 000 Avestabor.

Annons
Öppet hus. Helene Schoultz utanför lokalerna där Vårdcentral Koppardalen ska öppna i januari. Först kommer ett öppet hus att hållas innan dörrarna slår upp på riktigt till de drygt 450 kvadratmeter stora lokalerna.

Med välkänd personal och småskalighet vill Helene Schoultz locka till sig patienter till Vårdcentral Koppardalen.

– Det ska finnas en ärlig chans att komma ihåg patienten, säger hon.

Sedan tidigare håller både Avestahälsan och Södra Dalarnas vårdcentral på att ragga patienter till nya, privata vårdcentraler. Nu får de konkurrens av en annan vårdcentral. Den öppnar i januari.

Personen bakom satsningen heter Helene Schoultz. Hon har tidigare varit verksamhetsansvarig för vårdcentral Avesta, Familjecentrum och Ungdomsmottagningen.

– Jag har jobbat med Vårdcentral Koppardalen sedan september-oktober. Det har gått väldigt fort. Vår etablering är godkänd av hälsovalskansliet på landstinget, säger Helene Schoultz.

Tanken är att Vårdcentral

Koppardalen ska ha mellan 4 000 och 5 000 patienter – ganska lite i sammanhanget när den nya offentliga vårdcentralen i kommunen räknar med att ha 21 000 patienter.

Helena Schoultz har redan anställt tre läkare och sex distriktssköterskor.

– Den personal jag anställt har alla jobbat på vårdcentraler i Avesta kommun, säger Helena Schoultz.

Läs mer i måndagens tidning.

Mer läsning

Annons