Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalade hade offrens blod på kläderna

I juni 2010 misshandlades två Avestabor hänsynslöst av tre Falubor. Nu elva månader efter händelsen väcks åtal.

Annons

I juni 2010 misshandlades två Avestabor brutalt i Falun. Nu har åtal väckts mot tre falubor för grov misshandel.

Det var i juni 2010 som misshandeln skedde. Två Avestabor, i 20-årsåldern, blev så brutalt misshandlade att de fick ligga på sjukhus flera dagar och en av dem fick genomgå operationer efter misshandeln.

Männen var i Falun på Kalasdagarna. Varför misshandeln skedde är oklart.

De två männen blev påhoppade på busstationen vid Centralplan i Falun. Tre män har i samförstånd med okända personer misshandlat de två Avestaborna. Ordvalet okända personer tyder på att delar av händelsen fortfarande är outredd.

De tre män som nu åtalas har misshandlat Avestaborna genom att slå dem i huvudet med en flaska, sedan slagit omkull eller dragit omkull dem med hjälp av ett träföremål.

Även när männen låg på marken har misshandeln fortsatt. Flera män har sparkat, hoppat och stampat på deras huvuden och kroppar.

Brottet är att räkna som grovt då de tilltalade faluborna har visat särskild hänlyslöshet och råhet genom att slå med tillhyggen mot deras huvud trots att de har varit förvarslösa.

Ena Avestakillen blev så skadad att han har fått genomgå operation för att åtgärdera fler ansiktsfrakturer.

Misshandeln avbröts då en buss kom in på centralplanen och blinkande med helljusen. Då upplöstes gruppen.

Flera personer blev häktade direkt efter misshandeln, trots detta har det tagit elva månader innan åtalet väckts.

I bevisningen finns flera vittnesuppgifter som tyder på att de tre männen misshandlat Avestaborna, trots att faluborna nekat till misshandeln.

Enligt sakkunnigtutlåtande från SKL, Statens Kriminaltekniska Laboratorium, finns bevis på att Avestabornas blod fanns på två av falubornas kläder.

De tre faluborna är i 20-årsåldern. En av männen åtalas även för flera fall av stöld och grov stöld samt narkotikabrott.

Mer läsning

Annons