Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsrinken är snart återställd

Klubblokalen vid Åsrinken är snart färdig att tas i bruk igen, efter vattenskadan i november. – Det har gått snabbare än vi trodde, säger Bengt Albertsson, ordförande i Horndals IF.

Annons
Vattenskada. Nu efter två månader kan Bengt Albertsson konstatera att det gick fortare än man trodde att få Horndals IF:s klubblokal i ordning igen.

Vem det var som vred på kranarna och täppte till avloppet den där natten i november vet ingen i Horndals IF ännu.

–Vi hade väl hoppats att någon skulle prata, men vi har inte hört något, säger Bengt Albertsson.

Han är ändå glad över att renoveringsarbetet gått så pass smidigt som det gjort.

–Det börjar se riktigt bra ut. Det har gått snabbare än vi trodde, säger han.

Saneringsföretaget har skött torkningen och sedan har ett byggföretag rivit väggar och satt in nya.

– Lokalen blir klar snart, arbetet är nästan slutfört. Hantverkarna har bytt det som blev förstört vid vattenskadan och tack vare att de var där så snabbt och rev ut och torkade direkt har det gått bra, säger fritidschef Jan Wennberg.

Det är Avesta kommun som äger klubblokalen vid Åsrinken. Självrisken för att sanera vattenskadan är maximalt åtta basbelopp, det vill säga runt 300 000 kronor.

Vad sluträkningen blir för att få klubblokalen i användbart skick igen, vet inte Jan Wennberg ännu.

–Nej, jag kan inte svara på hur dyrt det blir. Jag har inte fått fakturan ännu så jag vet inte vad det landar på, säger han.

Den enda positiva

med vattenskadan är att klubblokalen nu fått ett extra omklädningsrum, där man kan gå rakt in och snöra av och på skridskor. Inte heller så mycket av Horndals IF:s arkiv blev förstört.

–Det mesta klarade sig. Vad vi har lärt oss av detta är att inte förvara något på golvet mer. Allt material ska ligga på hyllor en bit upp, säger Bengt Albertsson.

I går kväll höll Horndals IF ett möte där man konstaterade att det som återstår är mattor i duschutrymmena, taket i förrådet och att alla saker ska bäras tillbaka.

Mer läsning

Annons