Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Roswall lämnar Gamla Byns styrelse direkt

Anders Roswall (M) slutar med omedelbar verkan som ledamot i GBAB:s styrelse och i styrelsens AU.

Annons
Avhoppare. Anders Roswall (M) lämnar GBAB:s styrelse.

Hans beslut grundar sig i den information som han fick vid tisdagens extra styrelsemöte och vad som har hänt sedan bolagets nya ordförande, Susanne Berger (S), tillträdde.

Anders Roswall tycker att klimatet för att driva bolagen, GBAB och dotterbolaget Avesta Industristad, har förändrats på ett negativt sätt och att kommunledningen försöker få större kontroll över bolagen.

Han tycker att det är klart att underlaget för det beslut som fattades gällande vd:s framtid kom från kanslihuset liksom frågan som gällde framtiden för bolagets au, arbetsutskott.

Anders Roswall menar att det är bolaget som ska behandla frågan om vd, och att ägaren, kommunledningen, inte har rätt att diktera villkoren. Varken ägaren eller styrelsens ordförande vet något om hur arbetet i au har fungerat och har inte rätt att begära att verksamheten bara ska avvecklas.

Han menar vidare att han inte kommer att ha något förtroende för den nya ordföranden som han menar saknar både relevant kunskap och erfarenhet för uppdraget.

Mer läsning

Annons