Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen och AIL vill öka valfriheten

Ekonomin ser ganska lika ut, men annars är det en del som skiljer oppositionens skuggbudget för 2012-14 från majoritetens budget.

Annons
Månar om framtidens krylbo. Alliansen plus AIL lägger fram budget 2012-14 där satsning på Krylbo finns med: Jerker Olofsson, FP, Henric Schef, M, Gunilla Berglund, C, Johan Thomasson, M, Curt-Åke Larsson, KD, Lennart Karlsson, Mt, Krister Nilsson, AIL. Välskötta bostadsområden krävs för att stoppa utflyttningen.

Alliansen slår ett slag för valfrihet i sin skuggbudget. Visentparken ska säljas. Rivella ska sättas i konkurs i Krylbo.

Få tjänsteföretag är

Avestas akilleshäl i företagsrankningen där Avesta har rasat de senaste åren. Tillsättning av en näringslivschef och satsning på att få i gång fler tjänsteföretag är ett par av redskapen.

Lagen om offentlig upphandling, LOV, ska till exempel användas mer i kommunen.

–Avesta har använt LOV i en verksamhet som inte fanns i kommunal regi, fritidsverksamhet för psykiskt funktionshindrade, påpekade Gunilla Berglund, C.

Det räcker inte alls ansåg Alliansen och Axel Ingmars lista vid en presskonferens i går då budgeten för 2012-14 lades fram.

– Vi ska komma ihåg att kommunen har både verksamhet och tillsyn över sin egen verksamhet. Får vi kooperativ så har kommunen fortfarande tillsynen, och ser att kvaliteten hålls, sa Curt-Åke Larsson, KD.

Läs mer i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons