Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

58 miljoner kronor – tidigt klirr i kassan

I dag kommer den efterlängtade skatteåterbäringen. För dem som deklarerat elektroniskt, vill säga.

Annons

I år slår Avestaborna rekord. Aldrig har så många i kommunen fått sin skatteåterbäring före midsommar. Totalt får 8 620 personer tillbaka 58 miljoner kronor uppger Skatteverket som nu är klara med den första omgången av årets granskning av inkomstdeklarationerna.

I snitt blir det 6  728 kronor per person. I hela Dalarna får sammalagt strax under 100 000 personer dela på 685 miljoner kronor. Avesta hamnar på fjärde plats i länet där listan toppas av Falun.

Att rekordmånga i år får sin skatteåterbäring i början av sommaren beror bland annat på att så många valt att slopa pappersblanketterna. För de som deklarerat med sms, telefon, skatteverkets mobilapp eller via internet blir det klirr i kassan redan i slutet av veckan medan de som skickat in pappersdeklarationer får vänta till augusti.

En anledning till att så många väljer internet eller mobiltelefonen är att det på en gång går att få besked om hur mycket man får eller ska betala tillbaka.

– Det är enkelt att förstå hur det går till. Man får siffrorna presenterade för sig direkt och kan se vilka effekter man kan förvänta sig, säger Susanna Svensson på Skatteverket.

Mer läsning

Annons