Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

450 skrev på för tomt

”Snälla, gör det rätta för de allra flesta, men främst för barnens bästa,” skriver föräldrarådet i sitt brev.

Annons
Många Avestabor vill att gamla badhustomten ska bli en grön oas i centrum med bänkar och plats för bollspel och lek. Maria Podgornik och dottern Vera, Christine Neijman och Elisabeth Khysing lämnade in namninsamlingen i måndags.

Brevet är deras inlägg i samrådet kring den planerade ändringen av detaljplanen för Boken 4.

Samrådstiden gick ut i måndags. Samma dag lämnade föräldrarrådet in skrivelse och namnlistor till Gamla Byn, Avestas kommunpolitiker samt miljö- och byggförvaltningen.

–Vi har fått ihop 450 namn på tio dagar, säger Elisabeth Khysing.

Föräldrarådet skriver att de ser det som sin plikt och skyldighet att värna om Markusskolans 224 elever. De har hittills haft tillgång till tomten, sedan badhuset revs 2007.

Barnen har stor glädje av området. De har spelat fotboll, klättrat i träd, lekt kurragömma, byggt kojor, åkt skidor och haft idrottslektioner där.

Fastigheter på tomten skulle innebära ännu mer hård yta kring barnen, som redan har en mycket hård skolgård. Det innebär också mer hård yta för övriga kommuninvånare, påpekar föräldrarådet.

Badhustomten kan istället bli till glädje för barnfamiljer, pensionärer, rörelsehindrade och fritidssugna året runt.

Både skolbarn och övriga får en trevligare och mer harmonisk närmiljö med en utomhusprofil. Det blir även viktigt för den nya fritidsklubben för mellanstadiet som startar i höst, menar föräldrarna.

Läs mer i onsdagens AT.

Mer läsning

Annons