Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

350 kan få jobb efter nytt pengaregn

2010 fick Omsorgsförvaltningen 10,5 miljoner kronor i bidrag till ett EU-projekt. Nu har man fått ytterligare 8,5 miljoner kronor.

Annons

I går fick omsorgsförvaltningen en tidig julklapp på hela 8,5 miljoner kronor. Pengarna ska hjälpa 350 personer till jobb.

– Under tre år kommer vi att hjälpa 350 personer i Avesta och Hedemora till ett jobb, säger Annika Strand, socialchef.

I fredags beslutade Europeiska Socialfonden, ESF, att ge Avesta bidraget till projektet På väg till jobbet.

Åtta personer ska anställas för att arbeta med projektet.

– Det är bra med nya arbetstillfällen men också att de kan hjälpa andra till arbete. Det här kommer att bli en bra dominoeffekt!

Projektet kommer att vara ett samarbete mellan Avesta och Hedemora kommun socialförvaltningar.

De 350 personer som ska vara med i projektet kommer vara personer som har försörjningsstöd eller introduktionsersättning i åldrarna mellan 25 och 64 år.

– Vi ska vägleda de här personerna till arbete så att de inte fastnar i utanförskapet.

Redan efter julhelgerna

kommer två personer att anställas, en projektledare och en ekonom. De kommer först att arbeta med en mobiliseringsfas. Sedan ska ytterligare sex personer anställas, två som ska vara samordnare mellan näringsliv och deltagare och fyra personer som ska arbeta som vägledare för deltagarna.

– Vår målsättning är att en tredjedel av deltagarna kommer att ha arbeta när projekttiden är över, säger Wojciech Nedzewicz, MP, ordförande i Omsorgsstyrelsen och fortsätter.

– Det här är en bra tajming i de här dåliga tiderna. Det här projektet och det nya kvinnoföretagande projektet kan bli stora aktörer för hur vi ska lösa våra problem i kommunen.

Projektet kommer att

pågå till 2015.

– Vi kommer att arbeta med individerna, först kommer vi se vad de har för kompetens och kunskaper. Sedan ska en individuell plan läggas upp utifrån detta och vad de vill. Vi ska plocka fram ett mål och delmål och sedan hjälpa individerna till jobb, förklarar Annika Strand.

– Ett led kan vara att få ut personer på praktik. Därför kommer det vara viktigt för samordnarna att gå ut till företagare och informera om vad det innebär att ta emot praktikanter, säger Annika Strand.

Mer läsning

Annons