Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åringar åtalas för utpressning

Två 23-åriga män åtalas för utpressning vid Falu tingsrätt. En av männen, hemmahörande i Avesta, befinner sig i häkte sedan mitten av augusti.

Annons

Misstankarna om utpressning mot de både männen gäller två par.

Det ena paret söktes upp i sitt hem 30 juli i Avesta. Avestabon utsatte paret för hot och misshandel om det inte betalade 6000 kronor till Avestabon för en narkotikaskuld. Maken tilldelades flera knytnävsslag mot ansiktet.

Kompanjonen till Avestabon var på plats vid utpressningen. Han sände då sms till ett annat par innehållande hot om misshandel och om att deras hus skulle förstöras. På kvällen den 31 juli betalade det sistnämda paret  den begärda summan, 6000 kronor, till Avestabon och hans kumpan.

Dessförinnan hade någon av kompanjonerna sänt sms till kvinnan vars make hade misshandlats om att deras hus skulle förstöras.

Misstanke om narkotikabrottet mot Avestabon gäller försäljning av amfetamin till det par som han utsatte för utpressning.

Åtalet mot Avestabon om övergrepp i rättsak gäller sms sända till en vän till målsägaren. Han och hans familj hotades inför en rättegång om misshandel som Avestabon misstänktes för. Mannen skulle inte kunna ta sig till rättegången hette det bland annat i hoten.

Misstanke om skadegörelse gäller en bil parkerad på Garmakaregatan i Avesta. Försök till bedrägeri gäller beställning av kläder  nära 7000 kronor över internet i en annan persons namn.

Annons