Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18 av 21 har sagts upp från tvätteri

18 av 21 anställda har blivit uppsagda från CWS – boco tvätteri i Skogsbo.
– Vi förbereder inför ett ”worst case scenario”, säger Pontus Lindvall, produktionsdirektör i Sverige.

Annons
Osäkert. Eva Eriksson, produktionsansvarig, och Marina Mörk, ordförande i IF Metall, anade att det skulle bli uppsägningar men inte att så många skulle få gå. De har båda arbetat mer än 30 år på tvätteriet. ”Det känns tråkigt att så många får gå” säger Marina Mörk.

Redan i vintras blev fyra anställda av med arbetet då delar av tvätteriets kunder förflyttades till företagets nya anläggning i Märsta. Nu kommer nästa steg.

– Uppsägningarna är ett led i den omstrukturering som genomförs i koncernen. Vi har blivit uppköpta av ett tyskt företag som nu vill ha möjlighet att förändra strukturen.

Under åren 2003-2008 köptes nio tvätteriet upp. Tre tvätterier har redan lagts ned.

– Företaget förvärvade nio tvätterier på kort tid, bland annat tvätterier som tidigare har varit konkurrenter, säger Pontus Lindvall.

Kommer det att finnas någon verksamhet kvar i Avesta nu, när endast tre kollektivare blir kvar?

– Jag kan lova att en del av verksamheten kommer att vara kvar i Avesta, men hur mycket produktion och volymer det handlar om vet vi inte än, säger Pontus Lindvall.

Uppsägningarna har gått snabbt. Personalen varslades i början av mars och i måndags fick de 18 berörda skriva på uppsägningspapper.

Marina Mörk är ordförande i IF Metall, hon tycker att det är tråkigt att delar av verksamheten flyttas från glesbygden till storstaden.

– Det är här jobben behövs. Vi anställda har en hög arbetsmoral här i Avesta. Det känns bittert att så många sägs upp när verksamheten har gått så bra, säger hon.

Läs mer i fredagens AT.

Mer läsning

Annons