Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16 miljoner ska matcha till jobb

I måndags lämnades projektansökan ”Matchning till jobb” in till Europeiska Socialfonden. I sommar väntas beslut tas. Totalt söks 16,3 miljoner kronor som ska kompetensutveckla runt 200 personer som står utanför arbetsmarknaden.

Annons

Omsorgsförvaltningen och Bildningsförvaltningen har tillsammans kartlagt runt 170 personer som har försörjningsstöd eller integrationsstöd. Det handlar om personer mellan åldrarna 25 – 64 som inte har kommit ut i arbetsmarknaden än.

– Projektet heter Matchning till jobb, vi har inventerat var det är eller kommer att finnas brist inom yrken i kommunen. Tanken är att de här personerna ska få gå en utbildning inom något yrke som sedan förhoppningsvis leder till jobb, säger Annika Strand, chef på Socialförvaltning.

Först kommer en kompetensanalys

att genomföras för att se vad personerna har för önskemål och kunskap. Därefter kommer de att få gå en utbildning på ett år.

– Under utbildningen kommer vi att fortsätta att betala deras stöd, säger Annika Strand.

Det är en summa på ungefär 24 miljoner kronor. Projektet planeras gå över tre år.

– Vi vet att det kommer stora pensionsavgångar inom bland annat omsorgen fram till år 2020. Bland annat kommer vi erbjuda utbildningar inom just vård och omsorg för att bidra till arbetskraft inom de yrkena.

– Det finns många sidor på den här diamanten. Det här projektet är bra för både människan och samhället, säger Annika Strand.

Mer läsning

Annons