Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alf tvättade sin bil – för 5 185 kronor

Efter att Alf Hallgren tvättat sin bil i Shells automatiska biltvätt gick kofångaren på hans bil sönder. Enligt bilägaren vill inte företaget ersätta honom. ”De sa att bilen är gammal”, säger Alf Hallgren.

Alf Hallgren skulle tvätta sin bil i Shells biltvätt vid Dalahästen. Det blev dyrare än han räknat med. 5 185 kronor slutade notan på, 5 000 kronor för självrisken och 185 för själva tvätten.

– Min bil gick sönder i tvätten, men ägarna till biltvätten vill inte betala för skadan, säger Alf Hallgren.

Han berättar att han inte bemötts på ett bra sätt när han påpekat att kofångaren på bilen gått sönder när han tvättat sin bil i Shells biltvätt.

– Hon sa att det blir så där med gamla bilar och att jag skulle få betala för skadan själv, förklarar Alf Hallgren och fortsätter:

– Jag bad om att få prata med chefen, men han sa precis samma sak.

Efter skadan kontaktade Alf Hallgren sitt försäkringsbolag. Men ägaren till Shell skickade inte in några papper. Alfs försäkringsbolag tyckte att det var väldigt konstigt att inte ägaren till biltvätten skickade in uppgifter till sitt eget försäkringsbolag.

– Kan han verkligen vägra att skicka in papperen? Det är väl inte han som ska bedöma det här? Det är ju försäkringsbolagen som ska göra upp, säger Alf Hallgren.

Efter händelsen kontaktade han flera andra företag i Avesta som har biltvättar.

– Både OKQ8 och Preem sa att de alltid skickar in papper till försäkringsbolagen.

Han tror inte att han kommer att få någon upprättelse för det här.

– Nej, det tror jag inte. Jag kommer aldrig att tvätta där igen.

Däremot vill han varna andra att vara försiktiga när man tvättar sin bil i en biltvätt.

– Om en bil skadas i en biltvätt kanske man måste betala skadan själv. Man tror ju att man är försäkrad när man åker in i en biltvätt. Jag vill råda alla till att fråga om man kan tvingas betala om en skada inträffar, säger Alf Hallgren.

När AT ringer upp Shell-mackens ägare, Conny Storm, berättar han att han kan tänka sig att stå för en del av Alf Hallgrens självrisk.

– Bara han visar upp en faktura är det inget problem, säger Conny Storm.

Shell använder företaget Wash Tec:s biltvättar. När en bil går sönder kontaktar Conny Storm Wash Tec, och skickar bilder, som i sin tur gör en bedömning vad som ska göras.

– De tittar på om det är tvätten som gjort skadan eller om bilen som tvättats är en skrotbil. I det här fallet är det en väldigt gammal bil, säger Conny Storm.

Både OKQ8 och Preem skickar in papper till försäkringsbolaget om det är oklart om vad som skadat en bil som tvättas i en biltvätt.