Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ai Weiwei staplar livbojar i marmor

Den kinesiske konstnären Ai Weiweis konst visas i Sverige igen.

Annons

Även om han numera är frisläppt från husarresten i Peking och bosatt i Berlin kommer han inte personligen till utställningen på finska Galerie Forsblom som tagit över tidigare Galleri Lars Bohmans lokaler på Karlavägen i Stockholm.

I fjol klädde Ai Weiwei in de fem pelarna på konserthuset i Berlin med 14 000 flytvästar, alla av bristfällig kvalitet och hämtade från ön Lesbos där konstnären också hade skaffat sig en ateljé. På Galerie Forsblom har han staplat livbojar i marmor i skulpturen "Tyre" som också fått namnge utställningen med ett tjugotal av hans verk.

Just nu klipper han sin film, ”The human flow”, som är inspelad i flyktingläger i Grekland, Turkiet, Afrika och Mellanöstern. Filmen förväntas bli klar någon gång i år, berättar Sara Berner Bengtsson, utställningskoordinator på Galerie Forsblom.

Utställningen med Ai Weiweis konst visas på Galerie Forsblom 4 februari till 26 mars.