Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ai Weiwei staplar livbojar i marmor

Den kinesiske konstnären Ai Weiweis konst visas i Sverige igen.

Även om han numera är frisläppt från husarresten i Peking och bosatt i Berlin kommer han inte personligen till utställningen på finska Galerie Forsblom som tagit över tidigare Galleri Lars Bohmans lokaler på Karlavägen i Stockholm.

I fjol klädde Ai Weiwei in de fem pelarna på konserthuset i Berlin med 14 000 flytvästar, alla av bristfällig kvalitet och hämtade från ön Lesbos där konstnären också hade skaffat sig en ateljé. På Galerie Forsblom har han staplat livbojar i marmor i skulpturen "Tyre" som också fått namnge utställningen med ett tjugotal av hans verk.

Just nu klipper han sin film, ”The human flow”, som är inspelad i flyktingläger i Grekland, Turkiet, Afrika och Mellanöstern. Filmen förväntas bli klar någon gång i år, berättar Sara Berner Bengtsson, utställningskoordinator på Galerie Forsblom.

Utställningen med Ai Weiweis konst visas på Galerie Forsblom 4 februari till 26 mars.