Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABK i sekunddrama: "Sjukt besviken är man"

ABK hämtade upp både 1–4 till 3–4 och 3–5 till 4–5 i slutperioden. Och precis när slutsignalen ljöd hade hemmalaget en puck inne – dock för sent.
– Det kändes riktigt surt, säger ABK-forwarden Felix Lundqvist.

Tidigare har tredjeperioden varit något av en akilleshäl för ABK. I hemmamatchen mot Björbo var det tvärtom.

Trots att hemmalaget ännu en gång skjutit och skapat en mängd målchanser, så var det Björbo som gick in i slutperioden med en 4–1-ledning.

Då vaknade ABK och två premiärmålskyttar presenterade sig för säsongen. Jesper Svedlund och Ola Nordin satte inom loppet av bara två minuter 2–4 och 3–4.

– Det kändes skönt att det lossnade lite i sista perioden och att vi gör tre mål. Hoppas det kan vara början på något nytt, säger en besviken Felix Lundqvist som svarade för tre assist i matchen.

Men när hemmalaget gick på kvitteringsjakt kom istället en kalldusch när Björbos målfarlige Sjö Niklas Larsson på nytt drog ur proppen för hemmalaget efter 12 minuter i slutperioden.

– Det kändes riktigt surt, för det kändes som vi verkligen var inne i matchen då, säger Felix Lundqvist.

Men, med två minuter kvar höll sig ABK:s Ola Nordin på nytt framme och gav ABK en strimma hopp genom sin 4–5-reducering.

Och efter en intensiv forcering i slutet blev det palaver när hemmaspelarna jublade för mål – precis när klockan slog 20.00 och slutsignalen ljöd.

Men domaren var säker på sin sak och vinkade bort målet till Avestasspelarnas protester.

– Pucken är väl inne, men det är ju precis på sekunden så det var väl tiden det handlade om. Sjukt besviken är man, säger Felix Lundqvist.

Som var nöjd med lagets avslutande period – men missnöjd med att målskyttet fortfarande hackar. Lundqvist själv hade två ramträffar i matchen.

– Det känns inte som vi kan göra så mycket mer nu än att bara fortsätta pumpa på och hoppas att det lossnar. Vi sätter ju ändå några puckar i tredje perioden. Vi får väl ta med oss det till matchen mot Hallsberg på söndag, säger han.

MATCHFAKTA:

ABK-Björbo 4-5 (0-2, 1-2, 3-1)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-2 (2:42) Henrik Sternebäck (Felix Lundqvist, Philip Erixon)

Tredje perioden: 2-4 (6:29) Jesper Svedlund (Felix Lundqvist, Joel Hedin), 3-4 (8:55) Ola Nordin (Simon Broström, Alfredo Petterson), 4-5 (18:00) Ola Nordin (Felix Lundqvist, Simon Broström)

Skott: 41-22 (10-8, 17-10, 14-4)

Publiksiffra: 202