Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

4 av 10 i länet planerar att anlita hantverkare – nytt kök överst på önskelistan

Vill du renovera och bygga nytt hemma?
Du är inte ensam. Fyra av tio i Dalarna planerar att till och med köpa hantverkshjälp för att bygga om eller renovera i hemmet under 2017.
Och allra högst upp på önskelistan står ett nytt kök.

Annons

Enligt en SIFO-undersökning som marknadsplatsen Offerta.se har beställt är renoverings- och byggtjänster de tjänster till hemmet som flest svenskar kommer att köpa under 2017, följt av köp av städhjälp.

Allra störst intresse för att anlita hantverkshjälp är det just i norra Mellansverige – där förutom Gävleborgs län och Värmlands län – också Dalarnas län ingår.

Här planerar så många som fyra av tio att köpa en bygg- eller renoveringstjänst under 2017.

Högst upp på önskelistan är att få ett nytt kök följt av ett nytt badrum.

Av de tillfrågade villaägarna i den aktuella undersökningen, uppger två av tre att de kommer spendera 10 000 kronor eller mer på renovering i år. Tre av tio villaägare är beredda att lägga mer än 50 000 kronor.

Undersökningen visar dessutom att priset inte är särskilt viktigt när man ska välja hantverkare. Utslagsgivande är istället i första hand goda referenser följt av att hantverkaren upplevs ha hög kompetens och certifieringar.

Att den överenskomna tidsplanen hålls är också det viktigare än att bli erbjuden ett lågt pris.

Bra Bostadspuls:

Blåvitt hockeyintresse som färgar av sig

Möjligheternas fastighet – klicktoppen vecka 8