Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

24-språkig informationstjänst blir viktigt hjälpmedel för våldutsatta

Länsstyrelsen lanserar en ny informationstjänst.
Syftet är att personer som arbetar med våldutsatta ska ges möjlighet att ge information på 24 olika språk.

– De som utsätts för våld har ett stort behov av att få reda på vilken hjälp de har rätt till. Att ta fram sådan information på många språk kräver mycket tid och resurser, säger Frida Darj, projektledare på Länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

– Nu hjälper vi kommunerna med en tjänst, Infogeneratorn. Den innehållersäkerställd information som kan användas på webben eller dela ut tillvåldsutsatta, fortsätter han.

Det är via ekonomiskt stöd från Socialstyrelsen som infogeneratorn har utvecklats. Ett hjälpmedel i arbetet mot våld i nära relationer.

Infogeneratorn består av innehåll som anpassats speciellt för vissa målgrupper:

De som är utsatta för våld i en nära relation.

De som har utsatt andra för våld i en nära relation.

Barn som upplevt våld i en nära relation.

Unga som utsatts för våld i en nära relation.

– Det är lätt att språket blir en barriär. Därför hoppas jag att infogeneratorn ska bidra till att alla invånare i länet får tillgång till samma information om stöd i våldsutsatthet, säger Syvonne Nordström, Länsstyrelsen Dalarna, samordnare mot våld i nära relationer.