Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19 vapen stals från källare

Under natten till måndagen bröt sig någon in i Avesta sportskytteklubbs klubblokal i Klockarskolan i Skogsbo. Sammanlagt 19 vapen, luftgevär och luftpistoler, stals från källarlokalen.

– De visste precis var de skulle gå, säger Patrik Andersson, kassör i föreningen.

Stölden har blivit en ekonomisk smäll för skytteföreningen. Varje vapen är i dag värt ungefär 6 000 kronor styck enligt Patrik Andersson, men nypriset ligger betydligt högre än så.

– Om vi importerar nya gevär och pistoler kostar de 11 000-12 000 kronor. Det har vi inte råd med. Skulle vi göra det töms hela vår kassa. Då kan vi inte skicka ut våra ungdomar på tävlingar eller betala lokalhyran. Tjuvarna har verkligen slagit undan benen för ungdomarna, säger Patrik Andersson.

Föreningen har varit i kontakt med Avesta kommun och hoppas att den kan hjälpa dem att komma på fötter igen, men hjälpen måste komma snabbt för om två till tre veckor börjar tävlingssäsongen.

Föreningen har anmält stölden.