Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19–årige Leksingen med och sänkte JVM–mästarna "En av JVM:s största skrällar i historien"

När lilleputt nationen Danmark skulle möta guldgossarna från hockeymaskinen Finland – så var de rödvita inga direkta favoriter på förhand. När man igår ändå superskrällde och besegrade de regerande mästarna, så gjorde man det med backförstärkning av Leksands IF:s Christian Mieritz.

Annons

För Finland skulle dansen med dansken vara likhetstecken med lätta poäng att plocka i gruppspelet – men riktigt så blev det inte. När Danmarks istället stod som segrare efter slutsignal så frågade nog sig många vad som precis inträffat.

Att döma av känslorna och reaktionerna på sociala medier efteråt så var både yrkesmän och vanligt folk mer eller mindre eniga. Det danska laget kunde möjligen stått för en av tidernas största skrällar i juniormästerskapets långa historia.

Mitt i denna gruppsspelets segersymfoni spelade Leksandsbacken Christian Mieritz i den rödvita tröjan, som förutom sina 27 matcher i Leksands J20-lag i år även debuterat i SHL. Efter slutsignal mötte pressen upp en nöjd Leksing.

– Vi försökte hålla oss lugna och göra allt rätt. Vi visste att de skulle skjuta på allt, så det var bara att packa ihop sig i försvarsspelet och få bort alla puckar. Vi spelade riktigt bra i försvarsspelet i dag, speciellt i den tredje perioden, säger han till Hockeysverige.se.

Leksandsbacken passade också på att kredda sin målvakt, den JVM-debuterande Kasper Krog, som enligt Mierits stod för en stor del av insatsen för att kunna besegra detta Finland.

– Han gjorde ett fantastiskt jobb, ett otroligt jobb. Han höll oss kvar i matchen och jag tar av mig hatten för honom, säger Christian Mieritz avslutande.

LÄS ÄVEN:

Leksands talangfabrik – därför börjar succékonceptet ge resultat: "Vi har jävligt roligt"

Nilsson: Godkänd start på JVM – mer än så var det inte

Ladda hem nyaversionen av DT:sIphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:sAndroid-app här

För fler sportnyheterfölj oss på Facebook.