AnnonsVuxenutbildningen Avesta

Avestas företag söker utbildad arbetskraft: "De nya yrkesutbildningarna passar företagens behov"

Nu startas ytterligare yrkesutbildningar för vuxna i Avesta. Det är Vuxenutbildningen som tillsammans med Karlfeldt gymnasiet satsar på fyra olika utbildningar mot industri och transport som på 40 veckor ger dig stora möjligheter att få jobb direkt efter studierna.

Marie Hjelm, rektor, Ninni Broström, processledare, Louise Karlebo, studie- och yrkesvägledare och Daria Holmgren, studie- och yrkesvägledare vid Vuxenutbildningen i Avesta.

Utbildningarna startar den 28 augusti och redan nästa sommar kan du ha ett arbete inom industrin eller som yrkesförare.

– Du kan välja tre industriinriktningar: svets, underhåll och skärande bearbetning/CNC. Du kan också välja att utbilda dig till yrkesförare av godstransporter mot CE-behörighet, alltså för tung lastbil med släp.

Läs mer om de olika yrkesvuxutbildningarna hos Vuxenutbildningen i Avesta här.

"Du kan välja tre industriinriktningar", berättar Ninni Broström om de nya yrkesutbildningarna som drar igång till hösten.

Det berättar Ninni Broström, processledare på Vuxenutbildningen, som tillsammans med Marie Hjelm, rektor, har verkat för att få fler lokala yrkesutbildningar till Avesta.

– Företagen häromkring har ett enormt behov av arbetskraft med rätt utbildning och inflödet från gymnasieskolans yrkeselever räcker inte till. Därför behöver vi fylla på med yrkesutbildade från Vuxenutbildningen, där du får en skräddarsydd utbildning efter företagens behov med stora möjligheter att få jobb direkt efter avslutad utbildning den 31 maj nästa år, säger Marie Hjelm.

Vill du gå en yrkesvuxutbildning? Ansök här senast 8 juni.

"Företagen häromkring har ett enormt behov av arbetskraft med rätt utbildning", säger Marie Hjelm.

För att hitta rätt utbildning rekommenderar Marie att du resonerar om dina framtidsmål med Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare, Daria Holmgren och Louise Karlebo. De vet vad utbildningarna innehåller och kan vägleda dig så att du hittar den utbildning som just du trivs med.

Louise Karlebo, studie- och yrkesvägledare, kan hjälpa dig att hitta rätt yrkesutbildning.

– Inriktningen CNC och skärande bearbetning passar dig som är intresserad av problemlösning och matematik och är intresserad av programmering och bearbetning av olika material både mekaniskt och genom datorstyrda maskiner, säger Louise Karlebo och fortsätter:

– Gillar du istället att felsöka och lösa problem och tycker om att ge service kan utbildningen till underhållsmekaniker vara något för dig. Där får du en grundläggande gymnasial industriutbildning inom service och underhåll.

Läs mer om Vuxenutbildningen i Avesta, olika yrkesutbildningar eller vänd dig till en studie- och yrkesvägledare - mer information här.

"Samtliga utbildningar inom industriprogrammet är förlagda till gymnasieskolans nya fräscha lokaler i Koppardalen", berättar Daria Holmgren.

I den tredje industriinriktningen utbildar du dig till svetsare, något som passar dig som är noggrann och vill jobba inom tillverkning, reparation och montering menar Daria Holmgren.

– I utbildningen lär du dig olika svetstekniker men också att läsa ritningar, säger hon och berättar att samtliga utbildningar inom industriprogrammet är förlagda till gymnasieskolans nya fräscha lokaler i Koppardalen.

Dina möjligheter att få jobb efter studierna är stora

Den fjärde yrkesvuxutbildningen som erbjuds i höst är utbildningen till yrkesförare.

– Du kommer bland annat att lära dig köra tunga transporter och utbildningen passar dig som är självständig, trivs i trafiken, gillar nya utmaningar varje dag och att träffa mycket folk, berättar Daria.

Vill du gå en yrkesvuxutbildning? Ansök här senast 8 juni.

"Det behövs utbildad arbetskraft på många av Avestas framåtblickande och expansiva företag"

Såväl Daria och Louise som Ninni och Marie menar att yrkesutbildning är ett bra sätt att ta dig vidare i arbetslivet om du är praktiskt lagd.

– Det behövs utbildad arbetskraft på många av Avestas framåtblickande och expansiva företag, och dina möjligheter att få jobb efter studierna är stora, avslutar Marie Hjelm, rektor på Vuxenutbildningen i Avesta.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Avesta Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan