AnnonsDalarnas Försäkringsbolag

Jörgen hjälper och stöttar föräldrar – ny service hos Dalarnas Försäkringsbolag: "En tjänst som verkligen behövs"

Många föräldrar till barn som mår dåligt upplever att det är svårt att hitta fram till rätt stöd. Nu erbjuder Dalarnas Försäkringsbolag stöd och vägledning för dig som har en barnförsäkring.

– Jag brinner för att hjälpa de här familjerna, säger Jörgen Markström, rehabspecialist.

Susanne Gräll, chef Personskador på Dalarnas Försäkringsbolag, tillsammans med rehabspecialisten Jörgen Markström.

Allt fler barn och unga lider av psykisk ohälsa. Måendet kan uttryckas på många olika sätt och kan innefatta allt från känslor av oro och ångest till depression. När ett barn mår dåligt påverkar det ofta hela familjen och det kan vara svårt att veta var man kan få det stöd som behövs.

– Våra handläggare har fått många samtal från föräldrar som känner sig vilsna och saknar kunskap om hur samhället fungerar när deras barn mår psykiskt dåligt och behöver hjälp. De har inte vetat vart de ska vända sig eller vilka rättigheter och skyldigheter de har. Det har handlat om allt från att komma i kontakt med rätt vårdgivare till frågor om skolgång och ersättning från exempelvis Försäkringskassan, säger Susanne Gräll, chef Personskador på Dalarnas Försäkringsbolag.

Här kan du läsa mer om Dalarnas Försäkringsbolags barnförsäkring

Susanne Gräll och Jörgen Markström tror att väldigt många föräldrar kommer att uppskatta den nya tjänsten Stöd och vägledning.

För att undvika att barn och unga hamnar mellan stolarna i samhället har Dalarnas Försäkringsbolag startat servicen Stöd och vägledning. Här får föräldrarna kostnadsfria vägledningssamtal med rehabspecialisten Jörgen Markström som arbetat i 13 år med att på olika sätt hjälpa individer med psykisk ohälsa.

Nya förutsättningar som förälder - här hittar du tips, information och vad som gäller rörande ekonomi och juridik

Det är en tjänst som verkligen behövs och de som har fått hjälp har varit lyriska.

Han är väl insatt i vilken stress, press och oro de här familjerna lever med dagligen. Vilka utmaningar de ofta upplever i kontakten med vården, skolan och Försäkringskassan. Därför finns Jörgen tillgänglig för att lyssna och skapa struktur i frågorna som dyker upp.

– Samtalen inleds alltid med att man får berätta om sin situation. Sedan hjälper jag till att sortera informationen, sätta upp punkter inför kommande möten med exempelvis vården och ger handfasta råd så att de vet vart de ska vända sig och vad de kan kräva. Min erfarenhet är att föräldrar tycker att det här är svårt, men det är här vi på Dalarnas Försäkringsbolag kommer in, säger han.

Läs om Dalarnas Försäkringsbolags gravidförsäkring här

Inbäddat innehåll

Dalarnas Försäkringsbolag har hittills erbjudit den här tjänsten till närmare tjugo familjer. Hjälpen har anpassats efter familjernas behov och har bland annat handlat om barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa och ätstörningar.

– Genom att göra det lite överskådligt åt föräldrarna så att de förstår vart de ska vända sig och vad de kan kräva börjar det ofta rulla åt rätt håll, säger Jörgen.

Försäkringar för och av dalfolk - här hittar du kontaktinfo till Dalarnas Försäkringsbolags kontor runt om i Dalarna

För Dalarnas Försäkringsbolag är det här en del i satsningen på barn och unga. Chefen Susanne Gräll berättar att servicen Stöd och vägledning är ett långsiktigt arbete som de vill fortsätta utveckla så att fler har möjlighet att få hjälp.

– Det är en tjänst som verkligen behövs och de som har fått hjälp har varit lyriska, säger Susanne och konstaterar:

Många upplever en enorm lättnad när de får stöd i dessa frågor.

Följ Dalarnas Försäkringsbolag på sociala medier, såsom Facebook, Instagram och LinkedIn för att få mer information och även de senaste nyheterna och erbjudandena.

Från sjukpenninggrundad inkomst och barnbidrag till föräldra- och graviditetspenning - här kan du läsa om ekonomin som förälder

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Avesta Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan