AnnonsAvesta kommun

Därför älskar Judith sitt jobb inom hemtjänsten: ”Jag känner att vi gör skillnad”

Ett spännande arbete med hög framtidstro. Så beskriver Judith Gustavsson sitt jobb som vårdbiträde inom hemtjänsten på Avesta kommun.

– Jag älskar mitt jobb – och är stolt över mitt yrke. Man får så mycket tillbaka från människorna som vi tar hand om, säger hon.

Judith Gustavsson, vårdbiträde inom hemtjänsten på Avesta kommun.

Judith Gustavsson började arbeta extra som vårdbiträde inom hemtjänsten under sista året på gymnasiet 2019. Hon trivdes jättebra och efter studenten året efter sökte hon sommarjobb hos Avesta kommun. Sedan följde en rad vikariat innan hon fick en fast tjänst 2021.

– Min mammas kompis berättade att de sökte efter personal och jag bestämde mig för att skicka in en ansökan. Jag blev såld direkt. Det är ett underbart jobb. Ingen dag är den andra lik, säger Judith.

Arbeta inom vården på Avesta kommun i sommar – läs mer och ansök här.

Judith började jobba extra som vårdbiträde inom hemtjänsten 2019 under sitt sista år på gymnasiet. Sedan 2021 har hon haft en fast tjänst.

Hennes arbetsuppgifter varierar, men det innefattar allt från daglig omvårdnad till att ge medicin, palliativ vård samt promenera och handla med brukarna.

– Vi är en stor del av deras vardag och jag känner att vi gör skillnad. Vi är med dem i både gott och ont. Det betyder mycket för dem att kunna bo kvar hemma. Det bästa med mitt jobb är alla möten. Det är otroligt intressant och spännande när brukarna berättar om sina liv, och allt som de har fått uppleva, berättar Judit.

Nyfiken på en karriär inom vårdyrket? Testa på genom att sommarjobba inom vården på Avesta kommun. Här hittar du ansökan.

"Det bästa med mitt jobb är alla möten", säger Judith.

Avesta kommun är måna om både sina anställda och brukare. Under de senaste åren har de ändrat rutinerna för att personalen ska ha samma brukare hela tiden. Det är ett pågående arbete som har börjat ge resultat. Judith tycker att det är ett bra initiativ.

– Jag träffar nästan alla mina brukare under mitt arbetspass. Det är bra eftersom det skapar en trygghet och tillit hos dem. Jag har även lärt känna dem och jag märker direkt om något är fel, säger hon.

Arbeta inom vården på Avesta kommun i sommar – läs mer och ansök här.

Under de senaste åren har Avesta kommun ändrat rutinerna för att personalen ska ha samma brukare hela tiden.

Det är bråda tider hos Avesta kommun som precis har påbörjat arbetet med att hitta sommarvikarier till bland annat hemtjänsten och ortens äldreboenden. Redan nu går det att lämna in en ansökan, men enligt Judith, är de alltid i behov av kompetent personal.

– Vi är alltid på jakt efter nya kollegor. Det är ett spännande arbete med hög framtidstro, säger hon.

Nyfiken på en karriär inom vårdyrket? Testa på genom att sommarjobba inom vården på Avesta kommun. Här hittar du ansökan.

"Vi arbetar med människor och vi ger dem livskvalitet. Det är ett fantastiskt jobb", säger Judith.

Judith tycker att fler borde söka sig till hemtjänsten, men förstår varför många tvekar.

– De är många som har fördomar. De tror att vi bara byter blöjor och kokar havregrynsgröt. Det gör vi, men det är bara en liten, liten del av våra arbetsuppgifter. Vi arbetar med människor och vi ger dem livskvalitet. Det är ett fantastiskt jobb, avslutar hon.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Avesta Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan