AnnonsVuxenutbildningen Avesta

De hjälper till att matcha Avesta-företagens kompetensbehov: "Avgörande för att företag ska vara konkurrenskraftiga"

Med rätt utbildning är dina chanser stora att få jobb. Särskilt om utbildningen är matchad med de lokala arbetsgivarnas behov av yrkeskunskap.

– På Vuxenutbildningen anpassar vi studieupplägget efter dig som individ och vi kan också skapa utbildningar utifrån Avesta-företagens behov.

Ninni Broström, processledare på Vuxenutbildningen i Avesta.

Det säger Ninni Broström, processledare på Vuxenutbildningen i Avesta. Hon är övertygad om att företagen i Avesta måste se över sin kompetensförsörjning framöver.

– Om inget görs kommer det år 2030 att saknas personal till 1000 av Avestas 10 000 jobb visar en analys vi nyligen tog fram. Det är en utmaning och i detta arbete är Vuxenutbildningen ett otroligt viktigt verktyg för att kunna fylla på med kompetens hos arbetsgivarna i kommunen, säger hon och fortsätter:

– Vi kan bygga yrkesutbildningar speciellt efter arbetsgivarens behov genom att lyssna in vilken kompetens som behövs, ta fram yrkesprofiler och sedan koppla dessa till de gymnasiala kurserna.

Här hittar du information om Vuxenutbildningen Avesta och kan läsa mer om olika spännande utbildningar.

"På Vuxenutbildningen anpassar vi studieupplägget efter dig som individ och vi kan också skapa utbildningar utifrån Avesta-företagens behov", säger Ninni.

Vuxenutbildningen är en av flera aktörer i Avesta som ska verka för den nationella och regionala kompetensförsörjningen. Gymnasieskolan är en del, yrkeshögskolan en annan liksom högskolan och universiteten.

– Den vanliga gymnasieskolan är mer styrd än Vuxenutbildningen och vi har möjligheter att skräddarsy yrkesutbildningar där eleverna fokuserar på de kunskaper arbetsgivaren efterfrågar.

Missa inget viktigt – läs om allt som är aktuellt på Vuxenutbildningen i Avesta här.

På Vuxenutbildningen i Avesta kan vuxna utbilda sig på många olika nivåer och bo kvar på orten.

Det kan handla om allt från att skapa lärlingsutbildningar där eleverna mestadels utbildar sig på plats hos arbetsgivaren, till utbildningar där de genomför sin APL på arbetsplatserna men också studerar praktiskt i skolorna.

– Finns samma behov hos flera företag samverkar Vuxenutbildningen med en utbildningsaktör och skräddarsyr en utbildning i vilken arbetsgivarna är delaktiga genom föreläsningar och praktikplatser. Vi stöttar också med handledarutbildning och följer utifrån aktuell kursplan och de önskemål företagen haft, säger Ninni och tillägger:

– Vi verkar dessutom för att få fler yrkeshögskoleutbildningar till Avesta utifrån arbetsgivares behov av kompetens.

"Tillgången till rätt kompetens är avgörande för att företag ska vara konkurrenskraftiga", säger Ninni.

På Vuxenutbildningen i Avesta kan vuxna utbilda sig på många olika nivåer och bo kvar på orten. Hit söker sig personer som vill komma vidare i yrkeslivet och som är villiga att själva bekosta sina studier, ofta via studiemedel från CSN.

– Det är motiverade personer som väljer att studera hos oss. Personer som lärt känna sig själva lite mer och vet vilka jobb de trivs med. Många har ett driv som brukar upplevas positivt av de arbetsgivare vi samarbetar med exempelvis gällande APL.

Funderar du på att plugga en högre utbildning, eller vill du prata med någon om din framtid? Här hittar du kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledning.

"Vuxenutbildningen i Avesta har många olika verktyg att för att hjälpa till med kompetensförsörjningen."

Ninni Broström är Vuxenutbildningens ansvariga för kontakterna med företagen i Avesta. Hon är ett utmärkt bollplank för arbetsgivare som vill utveckla kompetensförsörjningen på företaget.

– Tillgången till rätt kompetens är avgörande för att företag ska vara konkurrenskraftiga. Rätt kunskaper är också nödvändigt för individens möjligheter att få jobb. Vårt uppdrag är att matcha utbildningar med företagens rekryteringsbehov, säger hon och tillägger avslutningsvis:

– Vi ser gärna att fler arbetsgivare hör av sig till oss. Vuxenutbildningen i Avesta har många olika verktyg att för att hjälpa till med kompetensförsörjningen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Avesta Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan