AnnonsVuxenutbildningen Avesta

Rätt person på rätt jobb – här är Avestas uppskattade studie- och yrkesvägledare

Funderar du på att utbilda dig? Komplettera dina betyg eller studera för att byta jobb? Ta då kontakt med studie- och yrkesvägledarna Daria Holmgren och Louise Karlebo på Vuxenutbildningen:

– Det finns massor av möjligheter i Avesta och vi stödjer dig att komma fram till vad just du vill studera.

Daria Holmgren och Louise Karlebo på Vuxenutbildningen i Avesta.

På Vuxenutbildningen i Avesta kan du välja mellan många olika utbildningar samtidigt som du kan bo kvar i Avesta och där arbetar Daria Holmgren och Louise Karlebo som studie- och yrkesvägledare.

– Till oss kommer människor med väldigt olika utbildningsbehov. Någon behöver komplettera sina gymnasiebetyg eller kanske läsa svenska för invandrare medan andra funderar på att helt byta yrkesbana och studera något nytt, säger Daria och fortsätter:

– I mitt jobb vägleder jag dig så att du själv kommer fram till vilka mål du har eller vad du vill studera. Och jag visar dig också vad du behöver göra för att nå dit.

Här kan du läsa mer om vuxenutbildning i Avesta och bland annat kika in samtliga yrkesutbildningar

Daria Holmgren är studie- och yrkesvägledare.

Daria och Louise har jobbat på Vuxenutbildningen i nära tre år och de trivs med den välkomnande och öppna atmosfären.

– Känn inte att du ska veta vad du vill studera innan du besöker oss. Det reder vi ut tillsammans genom frågor till dig som exempelvis: ”Vad trivs du med att göra?” och ”Vad är viktigt för dig?” Och så stöttar vi dig i processen, berättar Louise.

Läs mer om studie- och yrkesvägledning och hitta även kontaktuppgifter till hur du bokar ett individuellt vägledningssamtal

Louise Karlebo är även hon studie- och yrkesvägledare.

För många blir detta samtal en aha-upplevelse som så småningom leder fram till ett beslut om studier.

– För en del räcker det med ett besök hos oss, andra behöver gå hem, fundera och kolla olika slags utbildningar för att sedan komma tillbaka igen för ett andra samtal, säger Louise och fortsätter:

Det är en process för många att hitta fram till vad man vill och den ser helt olika ut för olika personer.

Dessutom kan det vara en djungel att reda ut allt det praktiska kring studier som exempelvis: Kommer betygen att räcka? Och hur funkar ekonomin under studietiden?

– När vi träffas går vi igenom dina betyg, visar vilka kurser som eventuellt saknas och berättar hur du kan höja ditt meritvärde. Vi informerar också om hur du kan försörja dig när du studerar, via CSN exempelvis, säger Daria och fortsätter:

– Många överraskas av att det faktiskt går att höja meritvärdet för att komma in på den utbildning man vill och vi visar hur det kan gå till.

Här hittar du kursutbud, information och kontaktuppgifter till vuxenutbildning i Avesta

"Vill du göra något nytt låt inte samhällets, andras eller dina egna föreställningar om dig stå i vägen", fastslår Louise och får medhåll av Daria.

Darias väg till arbetet som studie- och yrkesvägledare har gått via komplettering av svenska och engelska för att sedan studera vidare på studie- och yrkesvägledarprogrammet.

– Jag hade gärna haft mer stöd på min väg och det känns bra att nu kunna hjälpa andra att nå sina yrkesmål, säger Daria och fortsätter:

Förra veckan fick jag exempelvis ett mail från en glad person som just blivit klar med sin gymnasieexamen och sådant värmer.

För Louises del var det intresset för människor som förde henne in på yrkesbanan som studie- och yrkesvägledare och hon brinner för att varken kön, bakgrund eller tidigare erfarenheter ska stoppa dig som vill utvecklas.

– Det är inget vidare att gå kvar i en sysselsättning som man inte trivs med. Så vill du göra något nytt låt inte samhällets, andras eller dina egna föreställningar om dig stå i vägen. Kom till oss på Vuxenutbildningen så hjälper vi dig vidare.

Följ vuxenutbildning i Avesta på Facebook

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Avesta Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan